‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
42.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTrans Oil: În 2018, volumul estimat al recoltei de seminţe de floarea-soarelui este de...

Trans Oil: În 2018, volumul estimat al recoltei de seminţe de floarea-soarelui este de cca 6 milioane tone

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Declaraţia a fost făcută de Vaja Jhashi, director comercial al grupului de companii Trans Oil, la Forumul Agrar-Logistic Nipru-Dunărea-Marea Neagră din Chișinău. El a menționat, de asemenea, că pentru o ţară mica ca Moldova acest indicator este destul de înalt.

De asemenea, reprezentantul Trans Oil a remarcat concurența înaltă pe piața moldovenească, ceea ce face companiile să se perfecţioneze constant. El a atras atenția asupra faptului că prețul cerealelor va fi afectat de prețurile oferite de SUA, Rusia și alți producători mari de cereale.

Vaja Jhashi a subliniat, de asemenea, că în Moldova există o situație economică și geopolitică dificilă, dar Trans Oil ii face faţă, la fel ca şi alte companii din Moldova.

‹ adv ›

Acest lucru este confirmat de faptul că, produsele moldovenești sunt reprezentate pe piețele din Europa de Vest și Centrală și CSI. Cu toate acestea, așa cum a subliniat Vaja Jhashi, trebuie încă deschise piețele din China, Japonia, Egipt etc.

În acest context, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Dragalin, a declarat că negocierile privind Acordul de liber schimb au fost aproape încheiate cu China (80% din subiectele juridice au fost convenite). Sunt negociate, de asemenea, acorduri similare cu Egiptul și Emiratele Arabe Unite.

Evgheni Osmochescu, managerul de proiect al IFC pentru Ucraina, Belarus și Moldova, a confirmat, de asemenea, prioritatea organizației lor, care face parte din grupul Băncii Mondiale, în dezvoltarea pieței locale de floarea-soarelui și diversificarea piețelor externe. Este vorba despre dezvoltarea infrastructurii și a logisticii în țară, care va atrage investitorii și va facilita munca producătorilor.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. De unde asa prostii si proști?! 6 mln de tone? Daca suprafata semanta si recoltata nu depaseste 385000 ha anual?
    În cel mai bun caz poate fi vorba de 1 mln tone de semințe!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›