‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 21 noiembrie, 2024
2.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole7 sfaturi utile pentru a crește producția de ouă la găini

7 sfaturi utile pentru a crește producția de ouă la găini

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Pentru crescătorii de găini scăderea producției de ouă este o adevărată problemă. Fluctuațiile producției de ouă pot fi cauzate de o varietate de motive fizice, comportamentale, de mediu, dintre care unele necesită o intervenție imediată, în timp ce altele nu ar trebui să constituie un motiv special de îngrijorare. Pentru a menține stabilă producția de ouă trebuie să urmați câteva sfaturi.

Sursa de lumină

Lumina pornește glanda pituitară la găini și dă comandă indirectă pentru a depune ouă. Pentru o performanță bună, păsările necesită 14-16 ore de lumină naturală, iar scăderea lor în toamnă și iarnă poate duce la faptul că pasărea va produce mai puține ouă sau chiar deloc. Instalarea lămpilor în adăpostul găinilor pentru iluminarea suplimentară poate determina găinile să aibă un ciclu normal de ouat.

‹ adv ›

Deficitul alimentar

Producția de ouă este strâns legată cu hrana, aceasta este poate cel mai important element. În prezent există mai multe rețete de furajare pentru care se poate opta pentru a crește producția de ouă. Studiați cu atenție dieta păsărilor dvs. și consultați medicul veterinar cu privire la ingredientele necesare. Cumpărați doar hrană potrivită.

Află aici despre Alimentația găinilor – hrana recomandată pe vârste.

‹ adv ›

Năpârlirea

În timpul năpârlirii pasărea pierde din rezervele de proteine ​​pentru a-și dezvolta un penaj nou, viu colorat, fapt care necesită un aport mărit de substanțe hrănitoare. De aceea, în perioada năpârlirii introduceți în alimentația găinilor hrană bogată în proteine care să ajute la creșterea producției de ouă.

Instictul de clocit

‹ adv ›

O găină așezată într-un cuibar poate dezvolta instinctul de clocit, iar unele păsări pot chiar înceta producția de ouă. De aceea, ar fi mai bine să renunțați la cuibar și să lăsați păsările să se ouă pe jos.

Lipsa apei

Accesul la apă curată și rece este esențială pentru o bună producție de ouă. Dacă apa este murdară, caldă sau, dimpotrivă, îngheață nu vă așteptați la oul de aur de la găini. Așa că aveți grijă ca păsările să fie aprovizionate în permanență cu apă.

Stresul

Găinile sunt extrem de sensibile la orice schimbare, fie că au fost schimbate într-un nou coteț, fie că le-a fost modificată mâncarea sau au fost aduse păsări noi în comunitatea lor, frica de apariția prădătorilor sau de iritațiile cauzate de paraziți, toate acestea pot scădea producția de ouă.

În ceea ce privește paraziții, păduchii, căpușele și helminții – unul dintre cele mai frecvente motive pentru care găinile nu se mai ouă. În acest caz ar trebuie să efectuați o inspecție păsărilor și să solicitați ajutorul medicului veterinar pentru a elimina problema. Stresul poate duce, de asemenea, la apariția unor ouă de formă ciudată, cu o suprafață încrețită sau aspră.

Vârsta

După doi ani de viață, găinile reduc în mod natural producția de ouă. Nimic nu poate schimba sau influența acest proces.

Citește și despre Stimularea ouatului la găini – recomandări.

‹ adv ›
SursaAGROXXI
‹ adv ›

8 Comentarii

  1. Cat au fost pui, nu ai avut aceasta problema sa inteleg. Daca asa stau lucrurile, atunci, problema e de la lumina. Nu ignora ce iti spun. Incearca sa le reduci cat mai mult lumina si mai ales sa nu existe umbre alternate cu lumina de la soare sau ceva asemanator. E valabil si la prepelite si cred ca si la alte pasari.
    Daca ai deja mortalitati atunci trebuie sa le tii in prima faza in semiintuneric urmand sa le cresti lumina cate putin in fiecare zi. Fa asa cum ti-am zis si o sa-mi ramai dator cu varf si indesat.

  2. Buna ziua.la mine s au ouat constant,zilnic.De 3 zile nici un ou nimic.Nu le am schimbat mediul,apa sau hrana.Cu latratul cateilor sunt obisnuite de mici,au crescut impreuna.
    Lumina este aceeasi,stres nu au de unde sa aiba..si le am auzit si azi dimineata cotcodacind.este posibile sa isi manance ouale ? Sau sa le fure un sobolan ceva?

  3. Le-am cumpărat și pe certificat scrie ca au virsta de 75 respectiv 94 de saptamini.In primele zile au făcut ouă dar acum nu mai fac mai mult de 4,5 ouă la zi de la 400 de gaini.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›