Liderul global Corteva Agriscience în domeniul ameliorării plantelor, Geoff Graham, le-a făcut cunoscut participanților de la evenimentul USDA Ag Outlook Forum 2020 faptul că tehnicile avansate de ameliorare a plantelor și succesul dovedit în sporirea productivității culturilor în regiunile dezvoltate asigură pașii ce trebuie urmați în gestionarea riscurilor legate de securitatea alimentară și caracterul imprevizibil al climei din întreaga lume.
Forumul USDA este axat pe Inovația în Agricultură, iar de curând actualul secretar american al agriculturii, Sonny Perdue, a anunțat Agenda pentru inovație în agricultură. Comentariile lui Graham au făcut parte din sesiunea de monitorizare în gestionarea riscurilor și de asigurare a sustenabilității în producția agricolă.
„Nu numai că productivitatea agricolă riscă să nu poată acoperi cerințele unei populații încreștere, dar este și un instrument vital pentru combaterea schimbărilor climatice. Am dovedit că tehnologiile inovatoare de ameliorare, precum markerii moleculari, fenotipizarea cu precizie, analiza predictivă, biotehnologia, CRISPR și instrumentele digitale pot ajuta agricultura să gestioneze mai bine provocările vremii extreme”, a spus Graham.
Administratorul Agenției de Management al Riscului USDA, Martin Barbre, a prezidat dezbaterea „Reducerea Riscurilor de producție” în cadrul forumului, dezbatere axată pe provocările cu care se confruntă fermierii și autoritățile, în timpul perioadelor de vegetație cu condiții climatice extreme .
El a menționat că 2019 a fost unul dintre cei mai ploioși ani înregistrați în agricultură, în timp ce 2012 a fost unul dintre cei mai secetoși. Totuși,în ciuda variațiilor meteorologice ridicate, productivitatea la nivel global continuă să crească.
Graham susține că această creștere, de aproape șapte ori, a producției medii de porumb obținută în America de Nord începând cu anul 1920 denotă că am produs milioane de cereale în plus, fără să creștem suprafața în producția agricolă.
Imbunătățirea randamentului înregistrat în ultimul secol a crescut productivitatea de la o medie de 25 bushels pe acru (1,68 tone/ha) la 170 bushels pe acru. (11,43 t/ha).
Mai mult, a menționat că dacă primele 20 de țări producătoare de porumb din lume și-ar îmbunătăți nivelul de producție față de cel înregistrat în U.S. cu 20 de ani în urmă, acest lucru ar fi echivalentul suplimentării terenului agricol cu 100 de milioane de acri.
„Obținem rezultate mai bune cu mai puține resurse. Dar insecuritatea alimentară și schimbările climatice nu afectează uniform globul, astfel încât trebuie să lucrăm la dezvoltarea unor sisteme noi de cultură, adaptate condițiilor locale. Acest lucru va necesita utilizarea tuturor instrumentelor de care dispunem, precum și o comunicare deschisă și transparentă între public, mediul academic, guverne și companii private”, a explicat Graham.
În mod independent, aceste tehnologii sunt doar niște instrumente, dar în colaborare, ele devin soluțiile unora dintre cele mai mari provocări ale lumii.
Panelul a inclus, de asemenea, și observații ale fostului specialist climatolog din Illinois, dar și ale lui Lance Honig, USDA-National Agricultural Statistics Service Crops Branch Chief. Materialele din cadrul sesiunii sunt disponibile pe site -ul USDA.
FOTO: singularityhub.com; imagine simbol.