‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleA fost elaborată o alternativă netoxică a glifosatului

A fost elaborată o alternativă netoxică a glifosatului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Veste bună pentru producătorii agricoli, compania Nontox a creat un erbicid organic, neselectiv, care poate fi o alternativă sănătoasă a celor mai populare produse utilizate în combaterea buruienilor pe bază de glifosat, informează graincentral.com.

După cum menționează directorul companiei, John Rivett, erbicidul netoxic a fost creat pe baza unor minerale cunoscute. Noul produs poate preveni dezvoltarea tuturor buruienilor considerate a fi rezistente la glifosat. Iar în timpul testării, nu au fost depistate efecte nocive asupra sănătății omului, animalelor sau mediului.

Pentru a crea produsul, mineralele sunt măcinate în pudră și amestecate cu apă pentru a forma o pastă. Ca rezultat, apare o reacție exotermă, care duce la eliberarea moleculelor de căldură și transformă continuu un compus în altul.

Potrivit dezvoltatorilor, prețul produsului ecologic este competitiv, însă în unele cazuri va fi nevoie de mai mult erbicid pentru un metru pătrat, decât în cazul analogilor toxici. Aceștia susțin cu încredere că, noul produs va fi introdus foarte rapid pe piață și comercializat, deoarece, în prezent, multe companii s-au arătat interesate de acesta.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›