FOTO: ziardecluj.ro

Investiţia presupune construcţia şi amenajarea unei pieţe agro-alimentare regionale pe traseul internaţional M14 Vama Criva – Edineţ – Bălţi Chişinău – Odesa, care va asigura condiţii adecvate pentru desfăşurarea activităţii de păstrare şi comercializare en gros şi en detail a produselor agricole şi alimentare ale producătorilor agricoli autohtoni din raioanele Sângerei, Făleşti, Teleneşti, Călăraşi, Glodeni, Râşcani, Drochia etc.

Piaţa va avea o suprafaţă amenajată de aproximativ 1300 mp, va fi dotată cu 20 de buticuri pentru comerţ, spaţii de depozitare, hale pentru comercializarea produselor din carne, dotate cu mese de vânzare din inox şi utilaje: depozite frigorifice, cântare electronice şi alte echipamente necesare. Piaţa va dispune de servicii de pază/supraveghere, cât şi de spaţii pentru asigurarea igienei personale.

Devizul estimat de cheltuieli

Valoarea totală a proiectului este de: 2.000.000 de lei, inclusiv :

  • Proiectarea, documentaţii tehnice şi avize — 20.000 de lei
  • Lucrări pentru amenajarea pieţei şi conectarea la reţele — 500.000 de lei
  • Utilaje de manipulare marfă şi ambalare — 350.000 de Euro
  • Amenajarea buticurilor — 300.000 de lei
  • Alte construcţii, hale şi finisaje — 500.000 de lei
  • Confecţii metalice (gard, copertine) — 200.000 de lei
  • Dotări — frigidere; mese inox — 280.000 de lei
  • Alte echipamente şi utilaje — 200.000 de lei.

Modalitate de realizare

Terenul cu o suprafaţă de 1-1,5 ha este proprietate publică a administraţiei publice locale. Acesta va fi împrejmuit cu un gard de protecţie, amenajat pentru lucrările de construcţie şi asigurat cu conectare la reţelele de utilităţi publice. Primăria este dispusă să realizeze acest proiect prin parteneriat public privat/concesiune/dare în arendă sau cotă de participare. Agentul economic selectat pe bază de concurs va contribui la realizarea proiectului în limita cotelor negociate prin contract. Investiţia va asigura beneficii nete tuturor partenerilor implicaţi în proiect. Cel mai mult însă, investiţia va contribui la susţinerea promovării şi valorificării produselor locale. Adiţional, piaţa va contribui şi la atragerea producătorilor din regiune interesaţi să-şi vândă produsele.

Chiscareni

Suportul autorităților locale

Administraţia publică locală va acorda tot suportul necesar pentru urgentarea perfectării documentaţiei necesare de proiectare şi autorizare a activităţii pieţei şi poate oferi facilităţi fiscale în primii ani de activitate a întreprinderii gestionare. Primăria îşi poate asuma responsabilitatea privind exploatarea şi întreţinerea raţională uiterioară a infrastructurii de acces la piaţă şi asigurarea prestării serviciilor de salubrizare.

Amplasare/dotări

Satul Chişcăreni, r. Sângerei, în preajma traseului internaţional M14 Bălţi – Chişinău – Odesa. Terenul este amplasat pe traseul naţional, la o distanţă de până la 1 km de la reţelele de energie electrică, apeduct şi telefonie.

Contacte

Pentru informaţii suplimentare privind obiectul investiţiei contactaţi:

Primăria comunei Chişcăreni
Primar: Silvia Ţurcanu
Str. Serghei Lazo
s. Chişcăreni, raionul Sângerei
Republica Moldova, MD-6216
Email: [email protected]
Tel/fax: +373 262 41249;
+373 262 41249; +373 67 133 144
Web: www.chiscareni.md

Notă: Acest material a fost editat în cadrul broșurii „Oportunităţi de investiţii la nivel local”, care este una din primele publicaţii ce conţine idei de afaceri și investiții din mediul rural şi nu doar, pentru potenţiali investitori. Obiecte ale ideilor de afaceri au fost identificate în 25 localităţi beneficiare ale proiectului Migraţie şi dezvoltare locală implementat de PNUD Moldova cu suportul Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare în Moldova. Scopul publicaţiei este de a scoate din anonimat oportunităţi de investiţii pentru a le promova în medii interesate, cu potenţial de dezvoltare a unor afaceri, astfel contribuind la dezvoltarea economică locală.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here