‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii din Republica Moldova au fost familiarizați cu Regulamentul și prevederile acestuia pentru anul...

Agricultorii din Republica Moldova au fost familiarizați cu Regulamentul și prevederile acestuia pentru anul de subvenționare-2015

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

S-a încheiat cu succes cea de-a șasea campanie de informare cu privire la formele de sprijin financiar acordate producătorilor agricoli din Fondul de subvenționare pentru anul 2015.

Astfel, în perioada 23 iunie-3 iulie, 2015 reprezentații Agenție de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) au petrecut sesiuni de informare pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Campania de informare a oferit platforma pentru un dialog constructiv între producătorii agricoli și autorități, unde au fost abordate mai multe subiecte din domeniul subvenționării și soluțiile posibile  întru medierea acestora.

În ultima zi a campaniei de informare s-au ținut seminare tematice la nordul țării, Edineț (Briceni, Ocnița, Dondușeni), Soroca (Drochia, Florești) precum și la sudul țării, unde mai mulți reprezentanți ai sectorului agricol din Cantemir, Taraclia și respectiv Cahul s-au întrunit pentru a fi informați cu prevederile noului Regulament. În context, directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Petru Maleru a ținut să facă o prezentare amplă ce vizează Regulamentul pentru 2015, totodată, referindu-se și la impactul măsurilor de subvenționare pentru 2014. Participanții s-au arătat interesați de procedurile de depunere a dosarelor, dar și de modul în care se va desfășura achitarea sprijinului financiar pentru 2015 și a datoriilor rămase din anul de subvenționare 2014, precum și a celor apărute în urma embargoului impus de Federația Rusă.

De menționat că, începând cu data de 15 iunie curent și  până la moment au fost recepționate 924 de dosare în sumă de cca 143 ml. Lei. Mărimea fondului de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2015, fiind în sumă de 610 mil.lei, inclusiv 110 mil.lei din contul Programului Comisiei Europene de suport bugetar sectorial ESRA „Stimularea Economică în Zonele Rurale”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›