‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Agricultorii moldoveni valorifică oportunitățile Proiectului AGGRI

MAIA: Agricultorii moldoveni valorifică oportunitățile Proiectului AGGRI

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La MAIA a fost discutat gradul de implementare a Programului AGGRI, care se axează pe 2 componente principale: dezvoltarea zootehniei și reabilitarea sistemelor de irigare.

În domeniul zootehnic, sunt evoluții îmbucurătoare: 9 fermier specializați în creșterea vacilor pentru lapte și-au exprimat intenția de a accesa granturile oferite prin Programul AGGRI.

Valoarea sumei solicitate, în prezent, depășește 8 milioane dolari SUA.

Aceste investiții vizează modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de viață pentru animale, achiziționarea de vaci de rasă, implementarea sistemelor fotovoltaice ș.a. Dosarele sunt încă în proces de elaborare.

La fel, au fost anunțate planurile de reabilitare pentru trei sisteme centralizate de irigare: Tudora-Caplani, Etulia și Tețcani.

Menționăm că, proiectul „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură” (AGGRI) a fost lansat pe 19 decembrie 2023.

‹ adv ›

Circa 55 de milioane de dolari vor fi investiți în dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova, până în anul 2029.

În această perioadă, se preconizează ca 21 de milioane de dolari SUA să fie acordați agricultorilor sub formă de granturi, pentru stimularea inițiativelor de promovare și dezvoltare a sectorului zootehnic.

Reamintim că, lista completă a criteriilor de eligibilitate, precum și documentele care urmează a fi prezentate împreună cu cererea pot fi consultate în Manualul de alocare a granturilor.

‹ adv ›

Dosarele pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură în perioada 15 ianuarie – 17 mai 2024.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›