‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA a dat startul depunerii cererilor de compensare a accizei la motorină

AIPA a dat startul depunerii cererilor de compensare a accizei la motorină

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, conform Regulamentului aprobat prin HG nr. 275 din 27.04.2022, privind modul de repartizare a mijloacelor FNDAMR pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022, fermierii pot depune cererile de solicitare pentru compensația parțială a accizei la motorină.

Astfel, dosarele se depun pe întreaga perioadă a anului 2022, dar nu mai mult de un dosar pentru un semestru, conform perioadei:

 – semestru I–până la 30 iunie; 

– semestrul II – de la 1 iulie până la 15 noiembrie.

Pentru a fi eligibili compensării, una din condițiile obligatorii este ca motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploatațiile agricole și să fie achiziționată începând cu data de 29 aprilie curent, conform Regulamentului aprobat.

Totodată, accizele la motorină se compensează în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă. 

‹ adv ›

De menționat că, dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant.

Documentele prezentate în copii trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului.

Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de acordare a ajutorului financiar le găsiți aici, compartimentul „Compensații – motorină – 2022”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›