‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA a debursat pe conturile solicitanților de subvenții peste 1024 mln de lei

AIPA a debursat pe conturile solicitanților de subvenții peste 1024 mln de lei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

De la începutul anului 2023 până în prezent, în conturile beneficiarilor de subvenții au fost debursate peste 1024 milioane lei pentru cererile de acordare a subvențiilor pe diverse mecanisme de stimulare.

Reiterăm că procesul de achitare a cererilor de acordare a sprijinului financiar, solicitate în anul 2022, este pe ultima sută de metri.

Astfel pe parcursul lunii iulie, s-a reușit autorizarea spre plată a peste 171 mil. lei, sumă care deja a ajuns în conturile beneficiarilor de subvenții, după cum urmează:

  • 149 mil. lei pentru 1941 cereri de acordare a subvențiilor post-investiționale;
  • 10,17 mil. lei pentru cereri de acordare a subvenției în avans ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural;
  • 0,43 mil. lei pentru cereri de acordare a subvenției în avans pentru dezvoltarea proiectului start-up;
  • 11,4 mil. lei pentru cereri de implementarea proiectelor prin abordarea LEADER;
  • 19,7 mil. lei contribuția statului către Fondul național al viei și vinului.

De altfel, pentru mecanismul post investițional, dintre cele 10864 de cereri depuse, 9796 solicitări deja au fost procesate, dintre care achitate au fost 9545 cereri, cu o sumă autorizată de 1361 mil. lei. suma diminuată constituind cca 65,6 mil.lei, iar respinse și retrase au fost 251 dosare, cu o valoare a subvenției solicitate de cca 46,0 mil. lei.

Alte 1068 dosare urmează a fi procesate în termeni proximi. Urmare a procesării integrale a solicitărilor, în conturile beneficiarilor urmează a fi debursate cca 300 mil.lei. 

Agenția asigură agricultorii că depune eforturi considerabile și întreprinde acțiuni concrete pentru a spori capacitatea de examinare a dosarelor de subvenționare.

‹ adv ›

Amintim că pentru anul 2023, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei, ulterior majorat cu 100 mil. lei la rectificarea legii bugetului de stat.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›