‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA colectează cereri suplimentare pentru acordarea de compensații, recolta 2014

AIPA colectează cereri suplimentare pentru acordarea de compensații, recolta 2014

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a emis până la momentul actual 327 dispoziții de plată pentru compensarea comercializării de fructe (mere/prune), recolta 2014, producătorilor agricoli care au fost afectați de embargoul impus de Federația Rusă. Despre aceasta a precizat Galina Petrachi, șef al Direcției administrare și control, AIPA, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Moldova 1, în decursul zilei de azi, 11 august 2015.

Reprezentantul AIPA, a menționat că începând cu 1 august are loc colectarea cererilor suplimentare pentru recolta de fructe și struguri 2014, unde eligibili pentru acordarea sprijinului financiar se consideră fermierii a căror suprafață de plantație nu depășește 15 ha per beneficiar. Un alt criteriu este forma de înregistrare a activității producătorilor agricoli, în cazul recoltei de mere/prune se consideră eligibili doar persoanele fizice, iar în cazul recoltei de struguri persoanele fizice și juridice.

Reamintim că, procesul de colectare a cererilor suplimentare cuprinde perioada de 1-31 august, perioadă în care solicitantul depune dosarul la comisiile speciale din localitate, iar până la 7 septembrie 2015 comisiile speciale predau dosarele de solicitare a sprijinului financiar însoțite de actul de predare-primire secțiilor/serviciilor teritoriale ale AIPA. Compensațiile urmează a fi achitate integral până la finele lunei octombrie 2015.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii