‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAnton și Marcus Kaiblinger, fermieri austrieci: Camera Agricolă este un sprijin esențial pentru noi

Anton și Marcus Kaiblinger, fermieri austrieci: Camera Agricolă este un sprijin esențial pentru noi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii din Republica Moldova au avut o vizită la ferma lui Anton Kaiblinger, din landul Austria Inferioară, specializat în creșterea porcilor.

Anton, care este membru al Camerei Agricole regionale, a preluat afacerea în 1992 de la părinții săi, gestionând la început 30 ha de pământ agricol și 5 ha de pădure.

Acum ferma include 100 ha de teren agricol și cultivă diverse culturi: porumb, orz, ovăz și sfeclă de zahăr.

Anton a investit în echipamente moderne, având două combine pentru arat pământul, utilizate atât pentru propriile terenuri, cât și pentru prestarea serviciilor pentru alți fermieri.

Fiul său, Marcus Kaiblinger, și-a fondat propria fermă de curcani. Grajdul este construit după ultimele standarde, având condiții prietenoase cu animalele.

Tânărul crește anual 33 mii curcani. Furajele sunt preparate atât în fermă, cât și cumpărate. Grajdul dispune de o sală de iarnă și sisteme de aerisire, asigurând un mediu optim pentru păsări.

‹ adv ›

Anton și Marcus Kaiblinger au împărtășit experiența lor cu fermierii noștri, subliniind importanța apartenenței la Camera Agricolă și beneficiile pe care le aduce această:

„Pentru inițierea procesului de subvenționare, Camera Agricolă oferă asistență completă, de la pregătirea documentelor necesare până la elaborarea planurilor de afaceri. Este un sprijin esențial pentru noi”, au declarat fermierii austrieci.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›