Aproape 2 000 de familii din satele din Republica Moldova primesc furaje în cadrul asistenței de urgență, printr-un proiect de 2 milioane de euro implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA).
Sub amenințarea efectelor războiului din Ucraina și a secetei severe din 2022, susținerea oferită îi va ajuta pe micii fermieri și familii aflate în mare dificultate să își hrănească vitele și să obțină produse de la acestea.
Fiecare dintre gospodăriile selectate primesc până la 350 kg de furaj – suficient pentru a-și hrăni animalele până la începerea noului sezon de pășunat așteptat peste două luni sau mai mult.
FAO a început distribuirea furajelor pe 1 martie în raionul Basarabeasca, pe 4 martie în raionul Căuşeni şi pe 27 martie în raionul Cahul.
Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, a declarat că Republica Moldova este recunoscătoare pentru acest ajutor.
Ministerul a solicitat anterior sprijin de la partenerii internaționali, inclusiv FAO, pentru a oferi asistență de urgență. FAO a răspuns cu Planul său de răspuns rapid, care include achiziționarea de semințe, îngrășăminte și furaje pentru a fi distribuite gospodăriilor și micilor fermieri din cele mai afectate raioane.
FAO a utilizat 280 000 USD din Planul său de răspuns rapid pentru a procura furaje și a mobilizat sprijin financiar suplimentar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare și a Guvernului Japoniei.
Comentarii