‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAu fost stabilite noi obiective pentru Proiectul IFAD VIII ce urmează a fi implementate...

Au fost stabilite noi obiective pentru Proiectul IFAD VIII ce urmează a fi implementate începând cu anul 2020

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Noile obiective ce urmează a fi implementate începând cu anul 2020, în cadrul proiectului (IFAD VIII), dar și necesitățile pentru asistență financiară ce urmează a fi injectată în sectorul agroindustrial în următorii ani, au fost abordate în cadrul unei întrevederi a directorul adjunct al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Sergiu Batiușca cu Vrej Jijiyan, manager de țară pentru Moldova în cadrul proiectului IFAD, informează Direcția relații externe, comunicare și raportare a AIPA.

Vrej Jijiyan a specificat că obiectivul proiectului pe care îl reprezintă, pentru faza următoare este de a susține afacerile inițiate de tineri și femei fermieri, având ca domenii prioritare dezvoltarea infrastructurii postrecoltare, precum și acordarea creditelor în stimularea creșterii strategice a agriculturii în zonele rurale.

De menționat că, începând cu anul 2000 și până în prezent, Guvernul Republicii Moldova a mai semnat alte 7 acorduri de finanțare cu IFAD, având o valoare totală de peste 120 milioane dolari SUA.

Ultimul proiect IFAD din Republica Moldova activ la moment, Proiectul de Reziliență Rurală, a fost lansat în 2017 cu o perioadă de implementare de șase ani. Acesta are un caracter național și este implementat pe teritoriile controlate de Guvernul R. Moldova, incluzând UTA Găgăuzia, cu excepția or. Chișinău și Bălți. Scopul Proiectului constă în îmbunătățirea nivelului de viață a populației rurale din Republica Moldova și reducerea sărăciei, asigurând îmbunătățirea nivelului de dezvoltare economică și fortificarea rezilienței la schimbările climaterice în agricultură.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›