‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBeneficiarii UCIP IFAD au descoperit tendințele de dezvoltare a pomiculturii din Italia

Beneficiarii UCIP IFAD au descoperit tendințele de dezvoltare a pomiculturii din Italia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 19 – 23 februarie 2024 un grup de femei și tineri antreprenori din domeniul pomicol, beneficiari ai Programelor IFAD, precum și reprezentanți IFAD și ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a RM au întreprins o vizită de studiu în regiunea Ravenna (Italia), inima agriculturii italiene.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Promos Italia, cu suportul financiar al UCIP IFAD.

Timp de 5 zile antreprenorii moldoveni s-au familiarizat cu activitatea cooperativelor agricole și tehnologiile inovatoare la companiile italiene AGRINTESA și BERTONI GREEN TECHNOLOGY, iar la UNITEC și FRUTTAGEL au făcut cunoștință cu tehnici și tehnologii inovative de prelucrare a fructelor și legumelor proaspete.

Antreprenorii au avut o întrevedere cu reprezentantul OPI FRUTTA, care a prezentat o metodă inovativă de liofilizarea a fructelor și anume prin criodesicare ce permite păstrarea acestora pe tot parcursul anului, fără conservanți sau zahăr.

De asemenea, reprezentantul OPI FRUTTA a manifestat interes pentru importul din RM a fructelor și pomușoarelor în stare proaspătă.

În cadrul vizitelor la pepinierele GEOPLANT și COVIRO, inclusiv în teren, experții italieni au prezentat procesul de selecție, certificare, testare al plantelor și puieților, precum și modalitatea de sortare, depozitare și păstrare a acestora.

‹ adv ›

Acest schimb de experiență și bune practici între profesioniștii din pomicultură este susținut de UCIP IFAD, reprezentând un pas important în dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale fermierilor autohtoni și identificarea unor posibile parteneriate de afaceri.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›