‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBolea: Sectorul de producere a laptelui va beneficia de subvenții și granturi oferite de...

Bolea: Sectorul de producere a laptelui va beneficia de subvenții și granturi oferite de Banca Mondială

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cadrul strategic de dezvoltare a fermelor de bovine și politica de subvenționare privind sectorul zootehnic au fost subiectele discuției dintre conducerea MAIA și Asociația Fermierilor Producători de Lapte.

Fermierii au vorbit despre investițiile pe care le planifică, sumele de bani ce sunt necesare pentru sporirea producției de lapte și despre regulamentul noului proiect AGGRI lansat în țara noastră, inclusiv pentru revitalizarea sectorului zootehnic.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a menționat că, măsurile de subvenționare ce vor fi disponibile în anul curent pentru sectorul zootehnic vor avea impact semnificativ pentru întreaga filieră a laptelui.

„Ne axăm pe câteva instrumente de susținere a producătorilor de lapte. Este vorba de achitarea subvențiilor per kilogramul de lapte, per cap de animal și acordarea granturilor investiționale prin intermediul proiectului AGGRI. Noul nostru obiectiv este să obținem dreptul de export pe piața UE a produselor lactate, exact așa cum am reușit cu ouăle și carnea procesată de pasăre. Trebuie să analizați propriile afaceri, să fortificați relațiile cu producătorii de cereale și să satisfaceți cerințele de calitate”, a comunicat Vladimir Bolea.

Oficialul a îndemnat fermierii să se asocieze în cooperative, pentru a-și spori competitivitatea și a crește veniturile, precum și pentru a putea negocia colectiv termenii contractuali și prețul laptelui.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›