‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCampanie de colectare a semnăturilor pentru protejarea albinelor în Moldova: Cum puteți participa

Campanie de colectare a semnăturilor pentru protejarea albinelor în Moldova: Cum puteți participa

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

90 de organizații din 17 țări ale Uniunii Europene promovează o campanie de colectare a unui milion de semnături pentru protejarea albinelor, până în septembrie 2020. Astfel, Comisia Europeană va fi obligată să ia în considerare eliminarea treptată a pesticidelor sintetice din agricultură până în anul 2035, se arată într-un articol publicat pe sputnik.md.

Potrivit activistului civic Erica Zucec, cea mai mare problemă rămân pesticidele și mediul toxic în care viețuiesc albinele. Din această cauză imunitatea lor scade, se îmbolnăvesc, iar decalajele de temperatură le suportă mult mai greu.

„Albinele sunt cele mai inteligente insecte. Dacă acestea ar dispărea, atunci peste câțiva ani ar putea dispărea omenirea. Viitorul surselor noastre de hrană, mijloacele de trai, mediul înconjurător și sănătatea sunt grav amenințate”, a remarcat Erica Zucec.

Dacă această inițiativă va aduna un milion de semnături de susținere Comisia Europeană și Parlamentul European trebuie să ia în considerare transpunerea în lege a solicitărilor acestei campanii.

„Comisia Europeană și Parlamentul European vor fi obligați să-și stabilească în agendă schimbări precum: eliminarea treptată a pesticidelor sintetice până în 2035, astfel reducerea folosirii în UE a pesticidelor sintetice cu 80% până în 2030, începând cu cele mai periculoase, pentru a se ajunge în 2035 la o agricultură 100% lipsită de pesticide sintetice; refacerea ecosistemelor naturale din zonele agricole, astfel încât fermele să devină un vector al recuperării biodiversității și să sprijine reforma agriculturii”, a relatat Zucec.

Menționăm că și apicultorii din Republica Moldova pot participa la această campanie, pentru aceasta trebuie să semneze petiția publicată pe pagina Green Moldova.

‹ adv ›

7 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›