‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCând vom avea pe rafturi 50% produse autohtone? Răspunsul premierului

Când vom avea pe rafturi 50% produse autohtone? Răspunsul premierului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Legea care prevede ca pe rafturi să fie 50 la sută producție autohtonă nu corespunde Acordului de Asociere și va fi modificată.

Declarația a fost făcută de către premierul Natalia Gavrilița, în timpul întrevederii cu primarii din raionul Căușeni. Aleșii locali s-au interesat când această prevedere legală va deveni funcțională în țara noastră.

„Lucrurile sunt foarte simple: această lege contravine Acordului de Asociere. Dacă noi vrem să scoatem cotele pentru agricultorii noștri, să facem comerț în cadrul Acordului de liber schimb, vrem acces pe piețele europene, va trebui să facem aceste modificări. Mai mult, această lege nu funcționează, ea funcționează pentru câțiva producători mari”, a declarat Gavrilița.

Premierul a precizat că, în prezent, autoritățile caută soluții care ar fi acceptate de partenerii europeni și a informat că Guvernul întreprinde măsuri pentru susținerea agenților economici în această perioadă dificilă, precum redirecționarea mărfurilor cu destinația Republica Moldova spre portul de la Constanța, reorientarea spre piețe noi de desfacere, discuțiile cu UE pentru eliminarea cotelor la export.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›