luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCea mai mare cooperativă din Moldova, C.Î. Agrostoc, marchează 22 de ani de activitate

Cea mai mare cooperativă din Moldova, C.Î. Agrostoc, marchează 22 de ani de activitate

Recomandate

Cea mai mare cooperativă din Moldova, C.Î. Agrostoc, ce numără la moment 150 de membri, marchează astăzi 22 de ani de activitate.

În ciuda dificultăților din sector, cooperativa a reușit să-și consolideze esențial poziția pe piață, investind în proiecte importante și demonstrând că „Împreună suntem mai puternici!”.

În ultimii ani, C.Î. Agrostoc a realizat mai multe investiții importante pentru ca membrii fermieri ai cooperativei să beneficieze de mai multe facilități.

În acest an, cooperativa a achiziționat un elevator în orașul Drochia – cu o suprafață totală de 12 hectare și dotat cu capacități de păstrare a producției – 25 de mii de tone, precum și depozite, elevatorul reprezintă un important centru de colectare și distribuție a cerealelor. 

Cooperativa a devenit cel mai important producător de material semincer de grâu și orz din Moldova, testând anual zeci de soiuri în diferite zone ale Moldovei pentru determinarea celor mai adaptate și productive soiuri, iar, ulterior, producând material semincer pentru soiurile respective.

În 2022, cooperativa a înregistrat o cifră de vânzări de peste 1,3 miliarde lei, fiind cel mai bun rezultat financiar din toți cei 21 de ani de activitate de până atunci.

Anterior, la finele anului 2020, C.Î. Agrostoc a anunțat despre deschiderea primei hale de tratare a îngrășămintelor cu inhibitori ai ureazei și nitrificării din Republica Moldova.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale