‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCea mai mare rețea de supermarketuri din Germania, în Moldova pentru a cumpăra mai...

Cea mai mare rețea de supermarketuri din Germania, în Moldova pentru a cumpăra mai multe fructe direct de la producători

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cea mai mare rețea de supermarketuri din Germania intenționează să extindă gama de fructe importate direct de la producătorii moldoveni.

Cu suportul Proiectului USAID Moldova „Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova”, reprezentanții rețelei comerciale EDEKA din Germania vizitează în această săptămână producătorii de prune, caise, cireșe și struguri de masă din Moldova.

În cadrul vizitei, reprezentanții rețelei se familiarizează cu sistemele de producere, sortimentul de soiuri, perioadele de disponibilitate a produselor, infrastructura de sortare și ambalare, gradul de implementare a bunelor practici agricole și sociale.

În prezent, rețelele europene extind semnificativ aprovizionarea direct de la producători pentru a garanta calitatea și prospețimea fructelor, a reduce costurile de logistică, a garanta disponibilitatea continuă produselor în contextul riscurilor climatice sporite și a reduce amprenta de carbon.

Moldova este poziționată perfect pentru a valorifica aceste tendințe ale pieței internaționale, dar că trebuie să dezvolte o ofertă unică (diferențiere prin gust, perioadă de livrare sau certificări suplimentare), să asigure consolidarea volumelor de fructe de calitate înaltă și să fluidizeze livrările, cu respectarea cerințelor stricte privind reziduurile de pesticide și termenului de livrare.

Rețeaua deja de trei ani importă direct prune de la exportatorul FANI SRL din Moldova, care pe parcursul ultimilor ani a fost asistat în cadrul proiectelor USAID Moldova, a reușit să adapteze oferta conform cerințelor importatorului, să sistematizeze procesul de sortare, ambalare astfel încât să asigure calitate, livrare în termen și a învățat să fie receptiv la schimbare adaptând ambalajul conform cerințelor pieței.

‹ adv ›

USAID oferă asistență sectorului horticol moldovenesc în promovarea ofertei pe piețele europene, stabilirea legăturilor directe cu rețelele europene, adoptarea tehnologiilor sustenabile de producere a fructelor și implementarea bunelor practici agricole și sociale.

‹ adv ›

2 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›