Unele dintre cele mai reprezentative fructe ale toamnei rămân a fi prunele. Cu multiple beneficii pentru sănătate, acestea sunt îndrăgite de consumatori pentru o serie de motive.
Am discutat cu Ananie Peșteanu, doctor în agricultură, conferențiar universitar pentru a afla care soiuri de prun sunt definitorii pentru perioada ce o traversăm, precum și cauzele care fac ca acestea să fie atât pe placul consumatorilor, cât și al producătorilor.
Vezi aici Tratamente la prun: scheme de protecție și perioade recomandate.
De remarcat e și faptul că soiurile respective se pot păstra în frigider până la 2,5 luni, susține Peșteanu, fapt ce le oferă un avantaj considerabil producătorilor, dar și comercianților.
Amintim că, în acest an, recolta de prune a fost afectată de înghețuri, motiv care a și determinat creșterea solicitării acestui fruct atât pe piața internă, cât și cea externă.
Află aici despre Plantarea unei livezi de prun – sfaturi utile.
Comentarii