sâmbătă, 27 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCleimor - păstrează recolta de fructe și struguri în siguranță maximă

Cleimor – păstrează recolta de fructe și struguri în siguranță maximă

Recomandate

Agenții patogeni ce provoacă putregaiuri sunt dușmani importanți în obținerea fructelor și strugurilor de calitate, cu o durată bună de păstrare.

Cleimor este fungicidul de contact ce oferă un plus de siguranță fermierilor, fiind eficient în combaterea putregaiului amar, albastru dar și moniliozei la măr, controlul moniliozei speciilor sâmburoase (piersic, prun, cireș) și controlul putregaiului cenușiu și altor specii de putregaiuri la vița de vie, util și în controlul bolilor asociate păstrării.

Avantajele Cleimor:

  • controlul patogenilor ce provoacă putrezirea strugurilor;
  • prevenirea dezvoltării bolilor la păstrarea fructelor, asigurând păstrarea calității și îmbunătățirea calității de păstrare a produselor;
  • risc redus de a dezvolta rezistență la agentul cauzal al rapănului mărului;
  • inhibarea creșterii miceliului și formării sporilor agenților patogeni.

Substanță activă: Fludioxonil, 200 g/l.

Forma preparativă: suspensie concentrată.

Mecanismul de acțiune:

Fludioxonil, care aparține clasei fenilpiroli, pătrunde repede în cuticulă, dar nu migrează în epidermă. Provoacă o tulburare nespecifică, o presiune osmotică în celulele fungice.

Inhibă germinarea sporilor, dezvoltarea tuburilor de creștere și creșterea miceliului pe suprafața plantei, înainte ca acesta să pătrundă în țesuturile vegetale.

Cleimor oferă un control sigur al bolilor fungice ce provoacă putregaiuri specifice, boli caracteristice perioadei de păstrare, inclusiv putregaiul cenușiu, având efect și pentru agenți patogeni la vița de vie, cum ar fi Penicillium, Aspergillus, Rhizopus, Cladosporium, Alternaria, Trichothecium.

Viteza impactului: efectul protector al produsului începe imediat după prelucrarea culturii.

Recomandări la aplicarea Cleimor:

Perioada de protecție:

  • În timpul păstrării merelor: 3 – 8 luni în funcție de tratamentele realizate, perioada de la realizarea tratamentului până la depozitare și condițiile de păstrare.
  • La prelucrarea strugurilor: 14 – 21 de zile.

Recomandări de utilizare: Cleimor este utilizat în timpul sezonului de vegetație.

La măr este posibilă realizarea tratamentelor inclusiv în ultima lună înainte de recoltare. Pe soiuri sensibile la agenții patogeni ce provoacă putregai și cu un termen de păstrare mai mare de 6 luni, tratamentele se recomandă a fi efectuate de două ori în ultima lună, înainte de recoltarea fructelor – cu 21 și 10-12 zile înainte de recoltare.

La soiurile mai puțin afectate de agenți patogeni și cu termenul de păstrare al fructelor de până la 6 luni, tratamentul e efectuat o dată, cu 10-12 zile înainte de recoltare.

Dacă timp de 24 de ore au căzut 40 mm de precipitații, tratamentul trebuie repetat.

În podgorii, pot fi realizate până la trei tratamente conform recomandărilor: sfârșitul înfloririi, înainte de terminarea compactării ciorchinelui și la începutul colorării bobițelor.

Pentru a proteja cultura de putregaiul cenușiu, având și efect bun în controlul agenților patogeni (Penicillium, Aspergillus, Rhizopus, Cladosporium, Alternaria, Trichothecium) se recomandă utilizarea unei combinații Priam® 2,1 l/ha + Cleimor (fludioxonil) 1,5 l/ha.

Posibilitatea dezvoltării rezistenței: cu respectarea strictă a reglementărilor de utilizare, dezvoltarea rezistenței la tratamente a agenților patogeni este puțin probabilă.

Compatibilitate: Cleimor este compatibil cu alte pesticide, cu excepţia preparatelor cu aciditate puternică sau reacție puternic alcalină.

Consumul de lichid de lucru: 800 – 1000 l/ha.

Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale