‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriComercializarea animalelor și a materialului germinativ se va efectua în baza certificatelor zootehnice

Comercializarea animalelor și a materialului germinativ se va efectua în baza certificatelor zootehnice

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Executivul a aprobat modelele de certificate zootehnice, în baza cărora va fi permisă comercializarea animalelor și a materialului germinativ.

„Proiectul va avea un impact pozitiv asupra deţinătorilor resurselor genetice de prăsilă și a potențialilor deținători ai acestor resurse, prin reglementarea clară a modelelor de certificate care însoţesc animalele în momentul comercializării acestora. Documentul a fost elaborat pentru a asigura continuitatea armonizării legislației Republicii Moldova cu normele comunitare”, a comunicat vicepremierul Vladimir Bolea. 

Pentru animalele de rasă pură din speciile bovine, ovine, caprine, porcine și ecvidee, certificatele vor fi emise de societățile de ameliorare, iar pentru porcii hibrizi – de exploatațiile de ameliorare. 

Pentru introducerea în țara noastră a animalelor și materialului germinativ de import, sunt prevăzute modele de certificate zootehnice. Acestea trebuie să fie eliberate de organismul de ameliorare sau de serviciile oficiale ale ţării de expediere. 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›