‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCompania Rikardel: Am ajuns să livrăm legume congelate moldovenești și în SUA

Compania Rikardel: Am ajuns să livrăm legume congelate moldovenești și în SUA

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Faqieh Fahar, administartorul SRL „Rikardel”, cu suportul Proiectului „Livada Moldovei” a accesat un împrumut de peste 152 mii euro pentru dotarea întreprinderii cu panouri fotovoltaice cu o capacitate de generare de 800 -1000 Kw pe zi.

A fost modernizat și tunelul de congelare cu șoc termic. Această investiție permite creșterea capacității de procesare a fructelor, legumelor și pomușoarelor de la 2 tone pe oră la 15-20 de tone.

Grație instalării panourilor fotovoltaice, consumul de energie electrică din rețea, necesară pentru congelarea și păstrarea produselor, a scăzut semnificativ crescând competitivitatea produselor procesate.    

Consumatorii sunt mulțumiți de produsele la care au acces pe parcursul întregului an, iar agricultorii și furnizorii de astfel de produse au un beneficiu direct. Mai ales dacă se utilizează tehnologii eficiente, cum ar fi congelarea cu șoc termic.

”Am început activitatea întreprinderii moldo-iordaniene „Rikardel” în anul 2008. Decizia de a ne specializa pe domeniul congelării rapide a fructelor și legumelor a fost una firească pentru că în Moldova sunt fructe și legume cu un gust deosebit.

De multe ori, în plin sezon de recoltare, agricultorii nu au unde vinde marfa. Congelarea cu șoc termic este cea mai bună soluție de conservare care permite păstrarea calităților gustative, a vitaminelor și respectiv al aspectului și texturii fructelor, legumelor, verdețurilor și pomușoarelor. La moment, oferim consumatorilor posibilitatea să guste din toate legumele, fructele și pomușoarele produse la noi. Mai nou am ajuns să livrăm bunătăți moldovenești și în Statele Unite ale Americii”, Faqieh Fahar, Administrator SRL „Rikardel”:

Întreprinderea procesează anual peste 500 de tone de legume, fructe și pomușoare anual. Remarcabil este faptul că peste 80 la sută din produse sunt contractate de la agricultori cu un an înainte.

Este practicată chiar achitarea unor plăți în avans pentru a sprijini horticultorii să procure semințe și imput-uri de calitate. Pentru procesare este selectată doar materia primă de calitate superioară.

”Ne propunem să valorificăm și rețete locale. De exemplu, coacem ardeii și vânăta la foc cu lemne pentru a le conferi un gust autentic. Oferim și produse mai exotice pentru Republica Moldova – puteți gusta și sparanghel cultivat la noi în țară. Spun „la noi” pentru că mă simt localnic fiind stabilit de mulți ani aici și în afacere sunt ajutat de soție, fiu, cumnată și mama-soacră, născuți aici în Moldova. Tocmai acest lucru mă face să fiu nedumerit când consumatorii noștri consideră că produsele congelate importate sunt mai bune decât cele locale. Avem misiunea de a-i convinge de contrariul, oferindu-le produse autohtone cu un gust deosebit. Mai sperăm că vom avea o deschidere mai mare din partea rețelelor comerciale, care să ne accepte, în condiții mai avantajoase, produsele locale pe rafturile lor.”

‹ adv ›

SRL „Rikardel” oferă 25 de locuri de muncă permanente și alte 25 sezoniere. Pentru că administratorii sunt în plin proces de extindere a capacităților de procesare și stocare cantitatea legumelor, fructelor și pomușoarelor procesate ar putea crește mult peste 500 de tone. 

Astfel vor fi create noi locuri de muncă, nu doar la întreprindere dar și în gospodăriile agricole care livrează materia primă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›