‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 25 februarie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConstrucția serelor în cadrul FȘASM, UTM - în plină desfășurare. Studenții și fermierii vor...

Construcția serelor în cadrul FȘASM, UTM – în plină desfășurare. Studenții și fermierii vor avea acces la cele mai moderne tehnologii

‹ adv ›
‹ adv ›

Sera și solarele de la Facultatea Științe Agricole, Silvice şi ale Mediului din cadrul Universității Tehnice a Moldovei au fost acoperite cu peliculă de protecție.

A început montarea utilajelor de încălzire, ventilare și irigare. Lucrările de săpare a bazinului de alimentare cu apă sunt în plină desfășurare.

Construcțiile sunt realizate pentru suportul tinerilor specialiști în devenire, care vor avea ocazia să studieze avantajele celor mai moderne tehnologii de creștere a culturilor în spații protejate.

Investiția totală urcă la 195 mii euro, iar suprafața spațiilor protejate este de 1000 m2. Acestea au fost edificate în cadrul Proiectului Livada Moldovei, inițiat de Guvernul Republicii Moldova și sprijinit de Banca Europeană de Investiții.

Serele cu 6 sisteme de creștere sunt destinate pentru tinerii specialiști în agricultură de la UTM și pentru agenții economici care vor dori să cunoască avantajele celor mai moderne tehnologii de creștere a culturilor în spații protejate.

Serele sunt dotate cu echipamentele necesare pentru producerea culturilor în spațiu protejat, în șase sisteme, unele dintre cele mai populare la moment:

‹ adv ›
  • Metoda hidroponică în strat subțire (legume pentru frunze).
  • Metoda hidroponică „Găleata olandeză” (legume, flori).
  • Metoda hidroponică de cultivare în saci suspendați (căpșuni).
  • Metoda hidroponică de inundații periodice (răsaduri, flori).
  • Creșterea în amestecuri de ghiveci în paturi înălțate.
  • Creșterea în sol cu irigare automată.

Vor fi instalate echipamente pentru colectarea apei de ploaie, panouri solare, sisteme automatizate de control a microclimei, nutriție și iluminare LED în perioada rece a anului.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii