Corteva Agriscience anunță lansarea în Republica Moldova a produsului menit să devină „Cel mai important din agricultura mondială”, potrivit lui Jean Ionescu – UtrishaTM N – prima bacterie stabilizată și microîncapsulată, care, imediat după aplicare, intră prin stomate și colonizează planta convertind azotul atmosferic în formă amoniacală utilizată de către plantă în procesele biologice.
Evenimentul de lansare oficială a fost organizat la Chișinău pe 24 februarie, iar aproximativ 270 de fermieri din diferite regiuni ale țării au participat la acesta.
În 2022, Corteva Agriscience a realizat două mari achiziții pe piața produselor biologice: Stoller Group – leader în agricultura ecologică din SUA și Symborg – o companie de soluții biologice cu sediul în Murcia, Spania.
În cadrul evenimentului, mai multe detalii despre modul de lucru al UtrishaTM a relatat Adrian Ionescu, CMM Insecticide, Fungicide și Biologice.
UtrishaTM N a fost testat în mai multe țări pe o varietate mare de culturi, iar rezultatele obținute au fost prezentate în cadrul evenimentului. Pe lângă experiența de utilizare a produsului în țările UE, în cadrul evenimentului, Nicolai Ilnițkii a vorbit despre plusul de recoltă obținut pe câmpurile din Ucraina.
Un alt produs biologic marca Corteva, prezentat în cadrul evenimentului, este KinsidroTM Nutri, care stimulează planta hormonal, favorizând procesele fotosintetice și activarea enzimelor necesare în procesele nutritive.
Fermierii prezenți la eveniment, inclusiv cei certificați ecologic, spun că sunt interesați să testeze UtrishaTM N pe propriile câmpuri, ținând cont de avantajele prezentate. În special, o atenție sporită au atras beneficiile ce țin de:
- Creșterea potențialului de producție prin aprovizionarea continuă cu azot a plantelor fără a avea pierderi prin levigare sau denitrificare.
- Formulare uscată, ușor de utilizat, ce poate fi păstrată chiar și 2 ani la temperaturi normale.
- Sursă de azot biologică, sustenabilă, fără emisii de CO2, fără limitări privind aplicarea și stadiul fenologic al culturilor și fără risc de arsuri ale plantelor de cultură.
- Oferirea azotului în forma sa cea mai ușor asimilabilă, fără ca plantele să depună efort și energie suplimentară pentru metabolizarea lui.
- Miscibil cu majoritatea produselor fitosanitare folosite în mod curent, excepție produsele cuprice.
Totodată, în cadrul evenimentului, Andrei Ciocoiu a prezentat portofoliul semințe de porumb și floarea soarelui Corteva pentru 2023, disponibil pe acest link.