‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
21.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCum funcționează Camerele agricole în Germania - 10 fermieri în vizită

Cum funcționează Camerele agricole în Germania – 10 fermieri în vizită

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un grup format din zece agricultori din Republica Moldova și reprezentanți ai MAIA se află în aceste zile în prima lor misiune de explorare a modelului german al Camerelor agricole.

În cadrul vizitei, aceștia au ocazia să viziteze Camera Agricolă din Saxonia Inferioară, situată în Hanover.

Agricultorii moldoveni au fost întâmpinați de Rainer Gerlinger, șeful Camerei agricole din Saxonia Inferioară, și de Bernhard Werner, responsabilul echipei de producție vegetală.

Această întâlnire le-a oferit fermierilor posibilitatea de a înțelege mai bine modul de funcționare al unei astfel de instituții și beneficiile pe care le poate aduce agricultorilor, în contextul multiplelor întrebări apărute la acest subiect.

Camera agricolă vizitată are aproximativ 3000 de membri, dintre care 1000 solicită consultanță în mod constant. Una dintre activitățile principale ale Camerei este definirea și promovarea practicilor agricole eficiente.

Colaboratorii Camerei redactează opinii pe diverse subiecte agricole, influențând astfel planificarea activităților agricole în regiune.

‹ adv ›

De asemenea, Camera agricolă oferă consultanță gratuită pentru agricultori și crescătorii de animale și este responsabilă pentru învățământul profesional tehnic dual.

Pe lângă acestea, Camera agricolă contribuie la dezvoltarea proiectelor de lege legate de creșterea animalelor, protecția plantelor și producerea materialului semincer.

Consilierea de bază oferită de Camera agricolă este gratuită, în timp ce consultanța specializată este contra cost. Această structură de consiliere ajută agricultorii să acceseze informații și sfaturi esențiale pentru a-și îmbunătăți activitățile și producția agricolă.

‹ adv ›

Ulterior, delegația a vizitat și Institutul Federal de Cercetare pentru Plante Cultivate, unde a avut o întrevedere cu coordonatorul cercetării, dr. Florian Bittner.

Acesta coordonează toate activitățile de cercetare și dialogul cu Ministerul Federal German pentru Alimentație și Agricultură. Echipa institutului a realizat o prezentare privind modul de participare în cadrul proiectelor de cercetare ale UE.

Mai multe detalii aflați din videoul realizat în cadrul vizitei, iar în următoarele zile urmează să discutăm cu fermierii pentru a afla opinia acestora în urma vizitării și analizării modului de funcționare a Camerelor agricole, model ce urmează a fi implementat și în Moldova.

Vezi și articolul 10 aspecte despre eficiența Camerelor agricole.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›