Daniela Boreț este tânăra din Căușeni care la vârsta de doar 19 ani a decis să investească în o brutărie. Amintirea bunicii care cocea pâine tradițional, în cuptor de lemn, a făcut-o să creadă în reușita unei astfel de afaceri.
De specialitate este cofetar, iar în timpul studiilor a reușit să obțină cunoștințe suficiente pentru a elabora planul de afaceri și păși cu dreptul în acest domeniu.
În cadrul concursului „Cel mai bun plan de afaceri în domeniul agroalimentar”, finanțat de UE (DevRAM) tânăra a beneficiat de un grant în valoare de 10 mii de euro.
Tânăra spune că va produce pâine din maia naturală, pentru că-și dorește mult să evite produsele ce ar putea cumva dăuna sănătății.
Anul trecut a înregistrat afacerea – SRL Pâinea Bunicuței. Acum încearcă să identifice un tehnolog, pentru a îmbunătăți tehnologia de producere, astfel că lucrurile nu stau pe loc.
Chiar dacă sunt abia la început, au planuri ambițioase. Idei apar zilnic, însă toate trebuie făcute cu chibzuință și răbdare, spune Daniela.
Pâinea va fi ambalată în hârtie, pentru a reduce la minim deșeurile de producție și consumul de plastic. Iar un alt obiectiv este crearea unei mărci proprii, astfel ca pâinea să fie recunoscută de consumatori din start.
Puțin peste o lună va începe a coace pâine. De aceea, dacă veți trece prin satul Copanca, Căușeni sau locuiți acolo, să nu uitați să cumpărați o pâine – o Pâine mică care va da Speranțe mari și puteri unei tinere-antreprenoare.
Comentarii