‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 martie, 2024
2.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDealeri în domeniul agricol, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

Dealeri în domeniul agricol, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

‹ adv ›
‹ adv ›

Procurorii PCCOCS anunță trimiterea în judecată a două companii în domeniul vânzărilor fructelor, a directoarei și a doi foști angajați ai acesteia, pentru evaziune fiscală de circa 1.000.000 de lei.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în cadrul dosarului au fost audiate în calitate de martori peste 100 de persoane și au fost elaborate aproape 200 de rapoarte de expertiză, transmite Știri.md.

Astfel, au fost investigate cele două companii, directoarea acestora cu vârsta de aproape 60 de ani, care este fondator al mai multor întreprinderi, contabilul și un angajat complice – ambii cu vârste de peste 30 de ani.

Aceștia, în perioada 2015-2016, indicau în actele de cumpărare și în declarația cu privire la impozitul pe venit sume mai mici și nume false ale producătorilor agricoli din zona centrală a republicii și din Chișinău, de la care au pretins fals că ar fi cumpărat marfa.

Pe de altă parte, unele sume erau indicate fictiv ca și cheltuieli ale întreprinderilor. Astfel, acuzații au evitat să achite în bugetul de stat această sumă impunătoare în calitate de impozite și taxe.

Totodată, la solicitarea PCCOCS, au fost aplicate sechestre asupra bunurilor inculpaților, în vederea eventualei confiscări, după pronunțarea hotărârii de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani: un apartament, un garaj și două automobile.

‹ adv ›

Suplimentar, pentru evaziunea fiscală comisă, cei trei riscă o amendă de până la 350.000 de lei sau închisoare de până la cinci ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani, iar cele două întreprinderi riscă o amendă de până la 800.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau chiar lichidarea lor.

‹ adv ›
‹ promo ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii