O prezentare a Politicii Agrare Comune în domeniul pescuitului a fost realizată, astăzi, la minister, de către expertul internațional Walter Dubner.
Expertul a evidențiat direcțiile strategice pentru dezvoltarea acvaculturii pentru perioada 2021-2030, în cadrul Uniunii Europene.
Walter Dubner a efectuat o analiză privind gestionarea globală a resurselor piscicole, evidențiind importanța ca Republica Moldova să devină parte a comisiilor și convențiilor internaționale, pentru a putea avansa în acest domeniu.
Discuțiile au abordat aspecte privind legislația națională și acțiunile necesare pentru alinierea la standardele UE. A fost subliniată și poziția Uniunii Europene ca fiind al cincilea cel mai mare producător de pește la nivel mondial, cu aproximativ 3% din producția globală.
Spania, Danemarca, Țările de Jos și Franța au fost menționate ca fiind principalii producători din cadrul blocului comunitar.
Vicepremierul Vladimir Bolea susține că discuțiile sunt un pas important în cadrul procesului de aderare la UE și reflectă angajamentul ministerului de a îmbunătăți activitatea sectorului piscicol prin adoptarea celor mai bune practici și standarde internaționale.
Sesiunea a avut loc în cadrul proiectului „Dialogul Moldo-German privind Politicile în Agricultură” (APD Moldova), lansat la începutul acestui an.
Comentarii