‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDiscuții despre consolidarea cooperării vamale moldo-americane

Discuții despre consolidarea cooperării vamale moldo-americane

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conducerea Serviciului Vamal a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dl Kent D. Logsdon, în cadrul căreia au discutat aspecte privind cooperarea bilaterală și perspectivele de impulsionare a relațiilor moldo-americane în domeniul vamal.

În acest context, conducerea Serviciului Vamal a exprimat mulțumiri domnului Ambasador pentru cele 10 truse valoroase destinate pentru controlul vamal din prima linie a posturilor vamale de frontieră, donate de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională prin intermediul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova.

Totodată, a fost remarcat faptul că Guvernul SUA este un partener strategic pentru Republica Moldova care oferă suport consistent în procesul implementării tuturor activităților comune, orientate preponderent în atingerea standardelor vamale internaționale prin modernizarea și digitalizarea procedurilor vamale, fortificarea controlului vamal, îmbunătățirea comunicării, consolidarea capacităților și dezvoltarea competențelor profesionale ale funcționarilor vamali.

În discuții, interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la cele 7 proiecte de dezvoltare în derulare, susținute de partea americană, fiind discutate și oportunitățile de valorificare a potențialului de cooperare bilaterală și asistență pe domenii de interes.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dl Kent D. Logsdon a apreciat rezultatele obținute de Serviciul Vamal, urmare a valorificării proiectelor implementate cu suportul SUA și a reiterat deschiderea pentru continuarea acordării asistenței, precum și realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›