‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExperți din Lituania au oferit consultanță AIPA

Experți din Lituania au oferit consultanță AIPA

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 13-17 noiembrie 2023, o nouă misiune de experți ai Agenției Naționale de Plăți pentru Agricultură (NPA) din Lituania, a fost  găzduită de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, în cadrul Proiectului Agricultură și Dezvoltarea Rurală în Moldova și Georgia – consolidarea capacităților administrative și instituționale în domeniul integrării europene, cu genericul: Introducere în sistemele de monitorizare și control implementate în conformitate cu reglementările UE.

În cadrul misiunii au participat angajați ai Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA) dar și specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Astfel, scopul acestei misiuni este de a facilita schimbul de cunoștințe și experiențe, contribuind astfel la dezvoltarea sistemului nostru de control agricol în conformitate cu  standardele UE.

În cadrul prezentărilor au fost expuse sistemele și aplicațiile GeoTag Photos (NMA Agro), inclusiv cerințele tehnice. Un alt subiect abordat de către experți a fost și mecanismele de control pentru sectorul zootehnic, ce implică analiza reglementărilor existente și controalele la fața locului.

Totodată, experții din Lituania, având o experiență bogată în domeniul sistemelor de monitorizare și control, au venit cu o prezentare a cadrului juridic al Lituaniei și al Uniunii Europene în domeniul dat.

De-a lungul întâlnirilor, participanții au avut oportunitatea de a discuta despre provocările ce le întâmpină în implementarea măsurilor, dar și în analiza reglementărilor existente.

‹ adv ›

La finalul misiunii, experții au reiterat importanța preluării bunelor practici și a schimbului de experiență dintre statele noastre, datorită similitudinilor culturale și teritoriale și au venit cu un amplu set de recomandări și au reiterat sprijinul și suportul în întregul proces de aliniere la legislația UE.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›