‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermier german, despre Camerele Agricole: Primim consiliere de calitate pe care nu trebuie să...

Fermier german, despre Camerele Agricole: Primim consiliere de calitate pe care nu trebuie să achităm suplimentar

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Camerele Agricole joacă un rol esențial în sprijinirea fermierilor din Germania, oferindu-le consiliere de înaltă calitate și gratuită cu privire la legislația agricolă.

Fermierul Fred Arkenberg, care gestionează o fermă de bovine specializată în producerea laptelui, a oferit celor zece fermieri din Moldova ce se află, la moment, într-o vizită de studiu pentru analizarea eficienței Camerelor Agricole o perspectivă valoroasă asupra funcționării și beneficiilor.

camere agricole moldova

Ferma administrată de soții Arkenberg găzduiește 250 de vaci de lapte și include o stație de biogaz pentru valorificarea deșeurilor, contribuind astfel la producerea de căldură și energie electrică. Ferma are în echipa sa doi ucenici, un angajat permanent și unul part-time.

instalatie biogaz

Laptele produs este transmis unei unități de procesare, iar la nașterea fiecărui vițel se prelevează un fir de păr pentru a determina potențialul acestuia în ceea ce privește producția de lapte și emisia de metan.

Această fermă produce anual 13.400 de litri de lapte per vacă și utilizează tehnologii avansate, inclusiv roboți de mulgere. Media de grăsime a laptelui este de 4%, iar inseminarea artificială este realizată de angajați instruiți specializat.

Camerele Agricole evaluează consecințele legilor agricole și oferă consultanță decidenților politici.

„Noi primim consiliere de calitate înaltă pe care nu trebuie să o achităm suplimentar cu privire la toate legile pe care Guvernul le aprobă la nivel federal sau regional. Sunt niște obligații pe care le realizează Camera Agricolă”, explică Fred Arkenberg.

‹ adv ›

Investiția totală în fermă a fost de 2 milioane de euro.

„Beneficiem de suportul Camerei Agricole care oferă servicii de audit financiar și alte servicii esențiale pentru buna funcționare a afacerii noastre”, a declarat Fred Arkenberg.

În Germania, există un schimb continuu de informații între Camera Agricolă și Ministerul Agriculturii. Camera este condusă voluntar de agricultori, precum Fred, și poate comunica independent consecințele posibile ale unei legi sau regulament.

Vizita fermierilor moldoveni în Germania

După ce au studiat îndeaproape modelele de afaceri și funcționarea agriculturii germane în producția vegetală, fermierii din Republica Moldova își continuă vizita, iar următoarea destinație va fi Austria.

‹ adv ›

Vizita a fost posibilă grație suportului oferit de proiectul Dialogul Moldo-German privind Politicile în Agricultură – APD Moldova și de USAID Moldova, prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Republica Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›