‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 13 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermieri: „Așteptăm un răspuns din partea autorităților până marți, după care reacția va fi...

Fermieri: „Așteptăm un răspuns din partea autorităților până marți, după care reacția va fi una dură”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii mai așteaptă un răspuns din partea autorităților până marți, 27 iunie, după care reacția lor va fi una „dură”. Declarația a fost făcută de Asociația „Forța Fermierilor” printr-un comunicat de presă, publicat după ședința de ieri cu premierul Dorin Recean.

„Anterior am primit promisiunea de la doamna Președintă precum că în două zile va fi clarificată poziția Uniunii Europene privind posibila alocare a resurselor financiare pentru agricultori la producerea culturilor cerealiere și oleaginoase. Președintele Parlamentului ne-a comunicat că deja sunt identificate 200 de mln de lei pentru plata compensațiilor. Domnul Recean a fost, însă, evaziv în discuția cu fermierii. Până la urmă, dumnealui public a promis că vom primi un răspuns concret referitor la sumele compensațiilor și termenele de achitare a acestora marți dimineață”, se arată în comunicat.

Fermierii susțin că, au suspiciuni rezonabile că autoritățile pur și simplu trag de timp, chiar dacă Asociația a demonstrat flexibilitate maximală în negocieri și a propus că, inițial să fie alocate măcar 350 de mln de lei pentru salvarea fermierilor mici și mijlocii.

În urma dezbaterilor Asociația a decis că linia de credibilitate față de sinceritatea autorităților în raport cu producătorii agricoli este 27 iunie, marți, când așteptă un răspunsul final de la Dorin Recean.

„Pentru această zi vom depune declarația privind desfășurarea unui marș cu tehnica agricolă în jurul Guvernului. În cazul dacă vom fi mințiți. Nu putem admite falimentul fermierilor mici și mijlocii”.

Amintim că, ieri, 22 iunie, fermierii au participat la întrevederea cu președinta Maia Sandu. Ulterior, aceștia au decis să organizeze un marș cu tehnica agricolă care a fost adusă în PMAN.

După ce fermierii au blocat o porțiune din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ieșit să discute cu agricultorii.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›