FOTO: trucktrend.com

Conform datelor oficiale, o bună parte din afacerile în agricultură din SUA aparţin vârstnicilor, iar aceştia nu au cui transmite business-ul mai departe. Lucru confirmat de dovezi clare, spre exemplu, în Massachusetts, fermierii cu vârsta de 65 ani şi mai mare administrează aproximativ 30% din terenurile agricole. În plus, numai 8% dintre aceștia au cui să-i transmită gospodăria sau ferma. Acest lucru este confirmat de indicatorii studiului realizat de Organizația Land for Good and American Farmland Trust, scrie Greenfield Recorder.

Aceeași situație se atestă și în regiunea North Quabbin, unde fermierii vârstnici dețin 75 de mii de hectare, ce sunt estimate la peste 1,8 miliarde de dolari. Acestea ar putea fi moștenite în următorii 10-20 de ani. Terenurile agricole din regiune sunt unele dintre cele mai scumpe şi fertile din țară și sunt potrivite şi pentru creșterea animalelor.

30% din fermierii din New England, ar putea părăsi agricultura în decursul unui sau a două decenii, iar cele 1,4 milioane de hectare pe care le administrează vor trece „dintr-o mână-n alta”. Cum și cui se va transfera această infrastructură de terenuri și ferme? Producătorii din regiune afirmă că, această schimbare va avea un impact enorm asupra viitorului agriculturii din New England.

Problema este generată şi de faptul că, din ce în ce mai puțini tineri sunt pregătiți să se ocupe cu producerea culturilor agricole sau să lucreze în ferme. Profilul agrar nu este atractiv pentru ei, iar studiul arată că în următorul deceniu majoritatea proprietarilor își vor vinde terenurile.

Potrivit cercetătorilor, o creștere a contribuţiilor de stat pentru agricultorii începători ar putea stimula tinerii să iniţieze o afacere în agricultură.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here