miercuri, 17 aprilie, 2024
15.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFertilizarea culturilor de prun, piersic, cais și măr cu îngrăşământul foliar Agroleaf Power

Fertilizarea culturilor de prun, piersic, cais și măr cu îngrăşământul foliar Agroleaf Power

Recomandate

Fertilizarea foliară aplicată în etapa corectă a vegetației este cel mai rapid și eficient mod de a asigura nutrienții care sunt ușor de asimilat de către plantă.

Utilizarea îngrășământului foliar Agroleaf Power în fazele corespunzătoare de dezvoltare elimină efectele negative ale lipsei de macro- și microelemente.

Pentru îmbunătățirea stării nutriționale a culturilor, este necesar să utilizați produse adecvate specifice pentru cultura respectivă. Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate în cazul culturilor de  porumb și ceapă, citiți cu atenție informațiile și recomandările furnizate de ICL.

Prun, piersic, cais

Sol, temperatură, nutrienți

Fructele cu sâmburi preferă un sol adânc, bine drenat, bogat în humus. Solurile dure pot fi îmbunătățite prin încorporarea de gips și de materie organică și prin tasarea solului înainte de plantare. pH-ul preferat este de 6-7.

Dacă solul este sub acest interval, adăugați var dolomitic în sol – dacă este mai mare, adăugați pudră de sulf pentru a reduce pH-ul.

Fertilizare foliară

Pentru mai multe informații despre produsele noastre, vă rugăm să vizitați icl-sf.com/ro-ro sau să contactați reprezentantul ICL SF din zona dumneavoastră!

Măr

Sol, temperatură, nutrienți

Aprovizionarea cu nutrienți a livezilor de mere este identică din multe puncte de vedere, în ciuda diferențelor de specii de plante, diferitelor obiective de cultivare și diferitelor metode de cultivare.

În primii 2 ani, după semănare, aprovizionarea continuă și buna utilizare a fosforului este de o importanță extraordinară din cauza înrădăcinării și fundației plantației.

În primăvară, trebuie să acordăm atenție lipsei absolute sau relative a nutrienților care sunt dificil de absorbit din solurile reci, în special cerințele mari de fosfor (P) și bor (B) în timpul perioadei de formare a fructelor.

Acest lucru poate fi rezolvat fie prin completarea în toamnă sau prin fertilizare foliară în primăvară, deși, în aceste cazuri (de ex. în cazul perelor) suprafața foliară este destul de mică, prin urmare, uneori se merită chiar intervenția în timpul înfloririi.

Sezonul de creștere ar trebui să fie caracterizat de o aprovizionare armonioasă și echilibrată de nutrienți în timp ce regimul cu preponderență de potasiu (K) ar trebui să fie utilizat pentru coacerea fructelor.

În sezonul de creștere a fructelor, trebuie să acordăm o atenție deosebită aportului de calciu (Ca), care joacă un rol important în durata de conservare a fructelor, dar avem la dispoziție doar o perioadă scurtă de timp pentru o încorporare eficientă.

Acest lucru este ușor de realizat cu ajutorul soluției nutritive, însă pentru altele putem obține doar rezultate cu o tehnologie de bază îngrășământ-frunze-bălegar bine aleasă.

O caracteristică frecventă a formulelor Agroblen propuse în tehnologie este că granulele de îngrășământ NPK perfect solubile în apă sunt peliculate pentru a asigura eliberarea controlată a nutrienților.

Umiditatea solului poate pătrunde liber în coajă, însă coaja poroasă este o barieră la ieșirea soluției nutritive concentrate care se formează acolo.

Deschiderea porilor este reglementată doar de temperatura solului, adică intensitatea absorbției de nutrienți depinde doar de temperatura solului. Este mai intensă atunci când plata necesită mai mulți nutrienți. Grosimea învelișului determină durata de acțiune a compoziției.

Fertilizare foliară

Pentru mai multe informații despre produsele noastre, vă rugăm să vizitați icl-sf.com/ro-ro sau să contactați reprezentantul ICL SF din zona dumneavoastră!

Sfaturi privind aplicarea îngrășămintelor foliare

  • pulverizați la o concentrație de 1-1,5%, respectând doza recomandată pe hectar.
  • pulverizați dimineața sau după-amiaza dacă temperatura aerului este sub 25 °C.
  • evitați pulverizarea plantelor supuse stresului sau în condiții climatice nefavorabile.
  • adăugați un agent de umectare în soluție pentru o mai bună lipire a soluției pulverizate pe frunze.
  • produsele Agroleaf Power se pot amesteca cu pesticide și alte îngrășăminte – discutați cu consultanții noștri tehnici despre anumite produse.

Producţie mai mare şi calitate superioară a recoltei? Se poate: cu îngrășămintele foliare superioare ICL!

Pentru mai multe detalii:

  • Reprezentant R. Moldova și România: Alexandru Raca – Telefon +40749145120, Email: [email protected].
  • Reprezentant România: Irinel Lincă – Telefon: +40769941175, Email: [email protected].
ICL Specialty Fertilizer
ICL Specialty Fertilizerhttps://fertilizare.icl-agro.news
ICL este una dintre cele mai mari companii producătoare de îngrășăminte din lume, oferind fermierilor de pe cinci continente soluții performante de fertilizare a culturilor agricole.

Citește și ›

Advertoriale