joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFertilizarea foliară la porumb cu îngrăşământul Agroleaf Power

Fertilizarea foliară la porumb cu îngrăşământul Agroleaf Power

Recomandate

Fertilizarea foliară aplicată în etapa corectă a vegetației este cel mai rapid și eficient mod dea asigura nutrienții care sunt ușor de asimilat de către plantă. Pentru îmbunătățirea stării nutriționale a culturilor, este necesar să utilizați produse adecvate specifice pentru cultura respectivă.

Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate în cazul culturii de  porumb, citiți cu atenție informațiile și recomandările furnizate de ICL.

Utilizarea îngrășământului foliar Agroleaf Power în fazele corespunzătoare de dezvoltare elimină efectele negative ale lipsei de macro- și microelemente.

Fertilizarea porumbului

Solul ideal pentru porumb este bine drenat și fertil, având un pH de 6,0-6,8. Ca regulă generală, semănați porumbul timpuriu în soluri ușoare și porumbul târziu în soluri mai grele, atunci când există o opțiune.

Solurile ușoare se încălzesc mai repede decât solurile grele, astfel încât semințele să germineze mai ușor.

Temperatură

Porumbul este o cultură de sezon cald. Creșterea porumbului este optimă atunci când temperaturile solului sunt de aproximativ 29 până la 32 ̊C.

Condițiile reci din timpul semănatului impun un stres semnificativ asupra răsăririi porumbului și sănătății plantelor răsărite. Semințele de porumb sunt deosebit de sensibile la stresul provocat de frig în timpul imbibiției.

Macronutrienți

Ar trebui să se facă o recomandare generală pe baza absorbției de nutrienți și a randamentului așteptat. Ulterior, ar trebui să se aplice o corecție a nutrienților, pe baza analizei solului, a culturii anterioare, a aplicării gunoiului de grajd și a eventualelor pierderi de nutrienți (în special pentru azot).

Pierderile de azot sunt reduse semnificativ atunci când se utilizează îngrășăminte cu eliberare controlată. Creșterea plantei între stadiul V6 (a 6-a frunză) și VT (ciucure) este bine cunoscută ca fiind o perioadă de creștere rapidă a porumbului.

Majoritatea nutrienților sunt absorbiți rapid în această perioadă. Pentru a asigura randamente optime, este esențială o aprovizionare constantă și suficientă cu nutrienți în această perioadă.

Îngrășămintele pe bază de P și K se aplică, de obicei, înainte sau în momentul însămânțării (localizat), în timp ce doza totală de azot trebuie împărțită în mai multe aplicații, în special atunci când se folosesc îngrășăminte convenționale cu N.

Dacă se utilizează îngrășăminte cu eliberare controlată, atunci doza totală de azot poate fi furnizată într-o singură aplicare la însămânțare. Cu toate acestea, tot azotul ar trebui să fie disponibil pentru plantă până la R1 (mătase de porumb) și R2 (blister).

În acest moment, cultura de porumb se află în stadiul de reproducere și își va concentra energia în translocarea azotului aflat deja în frunze și tulpină în spicul în curs de dezvoltare.

În cazul în care cultura este irigată, o tehnică eficientă de administrare este, de asemenea, 50-60% pre-semănat, plus restul prin sistemul de irigare.

Metoda de aplicare a nutrienților este un subiect care ține de caracteristicile solului (nivelul de nutrienți al acestuia, textura, capacitatea ridicată/redusă de fixare a P).

Fertilizare foliară a porumbului

V-ar putea plăcea și articolul despre Fertilizarea la ceapă cu îngrăşământul foliar Agroleaf Power.

Pentru mai multe detalii:

ICL Specialty Fertilizer
ICL Specialty Fertilizerhttps://fertilizare.icl-agro.news
ICL este una dintre cele mai mari companii producătoare de îngrășăminte din lume, oferind fermierilor de pe cinci continente soluții performante de fertilizare a culturilor agricole.

Citește și ›

Advertoriale