vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFertilizarea la ceapă cu îngrăşământul foliar Agroleaf Power

Fertilizarea la ceapă cu îngrăşământul foliar Agroleaf Power

Recomandate

Fertilizarea foliară aplicată în etapa corectă a vegetației este cel mai rapid și eficient mod de a asigura nutrienții care sunt ușor de asimilat de către plantă. Utilizarea îngrășământului foliar Agroleaf Power în fazele corespunzătoare de dezvoltare elimină efectele negative ale lipsei de macro- și microelemente.

Pentru îmbunătățirea stării nutriționale a culturilor, este necesar să utilizați produse adecvate specifice pentru cultura respectivă. Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate în cazul culturii de ceapă, citiți cu atenție informațiile și recomandările furnizate de ICL.

Ceapa este o cultură care necesită potasiu în aceeași proporție ca și azotul. Trebuie să se aplice și calciu în cantități mari. Disponibilitatea nutrienților este foarte importantă pentru formarea bulbilor.

În această etapă, sunt necesare doze mari de azot și potasiu. Aroma specifică se obține prin aplicarea îngrășămintelor cu sulf, dar care au o cantitate mică de azot amoniacal.

Sistemul radicular este slab dezvoltat la această cultură, astfel încât îngrășămintele trebuie aplicate la 10-15 cm sub semințe. Rețeta corectă de îngrășăminte pentru cultivarea cepei este una care conține îngrășăminte cu eliberare controlată și îngrășăminte foliare.

În unele zone se utilizează, de asemenea, fertilizarea cu îngrășăminte solubile în apă.

Fertilizarea foliară la ceapă

*Recomandările prezentate în această fișă informativă au la bază condiții specifice. Alegeți ratele de aplicare în funcție de analiza solului și de administrarea îngrășămintelor. Pentru mai multe informații despre produsele noastre, vă rugăm să contactați reprezentantul ICL SF!

Sfaturi privind aplicarea îngrășămintelor foliare

  • pulverizați la o concentrație de 1-1,5%, respectând doza recomandată pe hectar
  • pulverizați dimineața sau după-amiază, dacă temperatura aerului este sub 25 °C
  • evitați pulverizarea plantelor supuse stresului sau în condiții climatice nefavorabile
  • adăugați un agent de umectare în soluție pentru o mai bună lipire a soluției pulverizate pe frunze
  • produsele Agroleaf Power se pot amesteca cu pesticide și alte îngrășăminte – discutați cu consultanții noștri tehnici despre anumite produse.

Producţie mai mare şi calitate superioară a recoltei? Se poate: cu îngrășămintele foliare superioare ICL!

Pentru mai multe detalii:

ICL Specialty Fertilizer
ICL Specialty Fertilizerhttps://fertilizare.icl-agro.news
ICL este una dintre cele mai mari companii producătoare de îngrășăminte din lume, oferind fermierilor de pe cinci continente soluții performante de fertilizare a culturilor agricole.

Citește și ›

Advertoriale