‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFestivalul Cartofului la Rîșcova, Criuleni

Festivalul Cartofului la Rîșcova, Criuleni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Zeci de producători de cartofi își vor da întâlnire în această duminică, 11 octombrie, la un festival tematic „Toamna Cartofului”. Sărbătoarea va începe la ora 12:00 și va avea loc în satul Rîșcova, raionul Criuleni.

„Evenimentul va fi dedicat unui stil de viață ecologic și autosuficient și are ca scop apropierea de natură, pământ, pădure și evadarea din urbe. Anul acesta, din cauza situației epidemiologice la eveniment vor fi prezenți doar producători de cartofi din Rîșcova”, susțin organizatorii.

La festival găsim sute de kilograme de legume crescute de agricultorii din localitate, care vor putea fi cumpărate de vizitatori, o mini-expoziției a soiurilor de cartofi pe care le cresc legumicultorii din zonă. Se vor găsi, totodată, și semințe eco de cartofi, iar doritorii vor putea beneficia de consultații despre cultivarea acestora.

Pe lângă cartofi, la târg vor fi și legume, fructe crescute de câțiva mici producători din localitate. Vor fi organizate și seminare tematice, despre cum adoptăm un stil de viață sustenabil, și se va prezenta rezultatele recoltei de cartof din acest an.

„Locurile pentru oaspeți sunt limitate. Iată de ce, ei trebuie să-și bifeze prezența din timp pentru a-i putea grupa pe ore”, spun organizatorii evenimentului.

Doritorii își pot bifa prezența la târg, completând acest formular.

Toamna Cartofului este organizată de EcoVisio și EcoVillage Moldova cu susținerea Suediei și a IM Swedish Development Partner.


 
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›