marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. ADAMA propune soluții de ultimă oră care să facă activitatea fermierului mai simplă...

FOTO. ADAMA propune soluții de ultimă oră care să facă activitatea fermierului mai simplă și mai ușoară

Recomandate

Simplicultura Cultura Mare 2018 de la ADAMA Agricultural Solutions Srl – evenimentul care a adunat, la data de 6 iunie curent, mai mult de 150 de fermieri și distribuitori în localitatea Mărăndeni, raionul Fălești pentru a demonstra tehnologiile de protecție pentru culturile de câmp. ADAMA a surprins participanții cu lanuri de culturi excepționale.

Așa cum ADAMA se poziționează ca o companie ce oferă nu doar produse de uz fitosanitar, ci propune un ciclu larg de soluții și servicii care țin de aspectul protecției plantelor a surprins participanții cu lanuri de culturi excepționale.

Oleg Brînza, director național vânzări ADAMA, a menționat, pentru Agrobiznes, că evenimentul este o formă de comunicare și interacțiune cu partenerii stabiliți și cei noi.

„În cadrul ediției 2018 a Simpliculturii, am prezentat câmpuri cu diferite culturi, la care au fost aplicate soluțiile ADAMA și anume porumb, orz, grâu, floarea soarelui și sfecla de zahăr. Constatăm că, ADAMA în Republica Moldova este într-o creștere în ultimiii ani, care se datorează faptului că au fost incluse în portofoliu produse noi, solicitate de fermieri și care s-au manifestat foarte bine în câmpuri. Produsele noi, lansate în anul curent, includ: Custodia, Gentis, Starship, Goltix Titan și Goltix Gold. Totodată, a avut loc și extinderea de etichetă a produselor pe diferite culturi, care au putut fi relansate și mă refer anume la Kestrel și Racer. Un alt motiv ce a favorizat creșterea a fost și distribuția ADAMA. Am lucrat intens la acest capitol, astfel avem parteneri pe care putem să ne sprijinim, care sunt ambițioși și doresc să crească împreună cu noi. Știm că provocările fermierilor sunt mari, presiunea pieței și a condițiilor climaterice sunt și mai mari, de aceea noi vom continua angajamentul nostru de a aduce în Moldova, soluții de ultimă oră care să facă activitatea și viața fermierului mai simplă și mai ușoară. Scopul ADAMA este de a deveni o companie de top prin oferirea soluțiilor fitosanitare și de dezvoltare sigure și profitabile, altfel spus de a deveni un partener de dezvoltare pentru toți clienții noștri”, a explicat Oleg Brînza.

Directorul tehnic al ADAMA Republica Moldova, Sergiu Panuța, a reamintit că anul curent este unul secetos și că anume în anii grei se poate aprecia calitatea produselor, care își fac efectul, iar fermierii trebuie să lucreze cu companiile de top, ce oferă nu numai produse, dar garantează efectul după aplicarea acestora.

„Anul curent, este unul deosebit din punct de vedere a condițiilor agrometeorologice, care au complicat anumite procedee de aplicare și mă refer la combaterea bolilor, dăunătorilor și a buruienilor. În câmpul experimental am demonstrat fermierilor ce scheme pot aplica, astfel ca să înregistreze rezultate foarte bune. Mai ales că, la tratamentul preemergent, înainte de semănat, împotriva buruienilor au fost aplicate, la cultura porumbului, produse consacrate ale ADAMA, care ne-au ajutat să combatem buruienile mono și dicotilidonate. Totodată, am pezentat mai multe variante de aplicare la cultura porumbului și orzului atât a ierbicidelor, fungicidelor cât și a insecticidelor. Am demonstrat fermierilor că putem face o protecție în culturile de grâu și orz cu două sau cu trei tratamente. Toate produsele care sunt înregistrate au fost testate, astfel demonstrând eficacitatea. Țin să menționez că, produsul Mavrik poate fi aplicat pentru a proteja entemofauna utilă fiind un peritroit de sinteză mai nou. Compania este într-o dezvoltare continuă și pe viitor vor fi prezentate și o serie de produse noi”, ne-a spus Sergiu Panuța.

Savelii Bosneac, director comercial Wetrade, a accentuat că colaborarea cu ADAMA continuă de mai mulți ani și astfel reușește să-și consolideze prezența în diferite zone geografice și pe diferite segmente de culturi datorită abordării sale strategice și aplicărilor tactice, care permit apropierea de fermier prin distribuție și direct.

„ADAMA este partenerul nostru de dezvoltare și noi apreciem faptul că dezvoltarea aceasta include și dezvotarea distribuției”, a conchis directorul Wetrade.

Dumitru Lupu, director tehnic Elitagrotehnologie, a precizat că doar în cazul unei colaborări dintre producătorul agricol și reprezentatul companiei se pot lua decizii corecte, care duc la rezultate remarcabile.

„Produsele ADAMA, oferă calitate și lucrând cu acestea producătorii reușesc să recolteze roade potrivit așteptărilor. Criteriile aplicate sunt siguranța și calitatea, iată de ce alegem și propunem fermerilor produse de la ADAMA. Totodată, efectuăm analiza permanentă a stării din câmp, după care venim cu recomandări de produse și modul de intervenție”, a mai spus directorul tehnic al Elitagrotehnologie.

Adam Eugeniu, reprezentat al Companiei de producere Roua Piersicului SRL, spune că are încredere în produsele ADAMA, care au fost testate și de fiecare dată demonstrează rezultate bune.

„Prelucrăm, la moment, 4 800 de hectare în zona de Sud a țării, cultivăm doar cereale, grâu, orz, rapiță, mazăre, floarea soarelui și porumb. ADAMA este partenerul nostru de mai mulți ani și aplicăm toată gama de produse adică insecticide, fungicide și ierbicide. ADAMA propune o tehnologie balansată din punct de vedere a raportului preț-calitate și acesta este cel mai important lucru pe care l-am analizat atunci când am început să achiziționăm produse de uz fitosanitar. Iar faptul că sunt înregistrate produse noi, oferind soluții pentru problemele agrotehnologice producătorilor, cu siguranță face ca noi să nu renunțăm la parteneriatul dintre compania noastră de producere și ADAMA. Anul curent, este unul dificil, totuși cei care au îndeplinit veriga tehnologică pe partea de protecție, fertilizare rezultatele vor fi stabile. Producătorii trebuie să înțeleagă că anul curent ne-a oferit o lecție pe care trebuie să o învățăm, să fim atenți la tehnologia și agrotehnica pe care o implementăm în întreprinderi. Să fim deschiși către noile tehnologii, inputuri care pot fi acceptate, calculate și implementate”, a conchis producătorul.

Agronomul gospodăriei Agropopuros din Mărăndeni, raionul Fălești, Valerian Pârău, a spus că lanurile arată excepțional datorită colaborării, de mai mult de 10 ani, cu compania ADAMA, care oferă produse sigure, de calitate.

„Lanurile arată excepțional și așteptăm recolte frumoase datorită agrotehnicii și protecției plantelor calitative. Și pe viitor, vom apela la suportul și soluțiile oferite de această companie. Portofoliul este unul destul de complet care cuprinde un set de inputuri pentru toate culturile. Am aplicat diferite scheme de prelucrare și de protecție elaborate în comun cu colegii de la ADAMA, care prevăd de la două la trei tratamente, în dependență de starea culturilor. La grâul de toamnă așteptăm circa 5 tone/ha, orzul de toamnă 4 tone. Chiar dacă condițiile din anul curent sunt diferite decît anul trecut, sperăm la o recoltă asemănătoare”, a remarcat optimist agronomul.

Fermierii care aplică de mai mulți ani produsele companiei s-au arătat siguri și cred că roadele pe care urmează să le recolteze nu vor fi cu mult mai mici decât cele din anul trecut. Dar, menționează că o mare parte a acestor rezultate se datorează respectării tehnologiilor de producere inclusiv și protecția recomandată.

„Arendăm 670 hectare de pământ arabil pe care cultivăm grâu, sfeclă de zahăr și floarea soarelui. Procurăm și aplicăm produse de la ADAMA de mai mulți ani, care ne oferă siguranță și stabilitate. Așteptăm roade bune și în anul curent. La data de 4 iunie curent am avut parte de precipitații de apoximativ 35 mm, am efectuat toate lucrările și credem că rezultatele vor fi la fel ca și cele din anul trecut”, a povestit Zenovia Procopciuc, conducătoarea unei gospodăriei agricole din satul Ișcălău, raionul Fălești.

Burduja Tudor, agronom-șef al Bio Alianța din raionul Florești, a constatat că unicul lucru pe care nu-l pot schimba fermierii sunt condițiile meteo, în rest totul stă în priceperea producătorului de a alege inputurile de calitate și de a interveni la momentul potrivit.

„Dispunem de o suprafață de 5 500 de hectare, dintre care 3 100 de hectare sunt însămânțate cu culturi cerealiere, și anume grâu și orz. În anul curent, am pledat mai mult pentru orzul de toamnă și am avut dreptate din cauza condițiilor climaterice din primăvara curentă. Pentru aceste culturi folosim ADAMA, în dependență de situația din câmp, de bolile și dăunătorii pe care îi identificăm. Realizăm că ceea ce nu putem schimba, sau influența sunt condițiile meteo și anume lipsa precipitațiilor la momentul potrivit. Îndeplinind toate lucrările și intervențiile sperăm să recoltăm circa 5 tone de orz. Producătorii trebuie să aibă multă răbdare și perseverență și să înțeleagă că fiecare an este diferit, iar noi trebuie să găsim soluțiile cele mai bune pentru a avea recolte bune. Și încă ceva, nimic nu este ieftin, respectiv dacă ne dorim rezultate trebuie să fim gată să investim”.

Integrarea diferitor tehnologii în practica de zi cu zi, aplicarea lor efectivă în ferme și gestionarea eficientă a costurilor sunt factorii cheie pentru fermierul viitorului, care lucreaza un an întreg pentru a strânge roade bogate și de calitate.

Adama
Adamahttps://www.adama.com/moldova/ro/
Cea mai mare companie de produse fitosanitare din lume cu o prezență neîntreruptă în Republica Moldova de peste 25 de ani!

Citește și ›

Advertoriale