‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFOTO. Crește iepuri uriași mai mult din pasiune, decât să înceapă o afacere

FOTO. Crește iepuri uriași mai mult din pasiune, decât să înceapă o afacere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›
Ion Bostan și-a expus prietenii pufoși la expoziția FARMER 2017, reușind să atragă privirile oamenilor care nu pot trece indiferenți pe lângă acești „uriași”. Nu a reușit încă să vândă vreo unul, întrucât prețul unui iepure este de 900 de lei și nu toți sunt gata să-l cumpere.
Intervievat de Agrobiznes, bărbatul ne-a răspuns la început timid, crezând că nu merită atenția cititorilor. Ne-a spus că preferă să crească iepuri din pasiune, sau cum spune el: „pentru mine”, decât să înceapă o afacere.

 „Trebuie asumat un risc mare, dacă vrei să ai o fermă de iepuri. Pasiunea și banii nu pot să asigure, în cazul dat, succesul 100%. Peste 15 zile te poți trezi cu ferma goală”, a spus Ion.
Principalul defect al iepurilor este imunitatea slabă. Sunt foarte sensibili la boli, anume acest lucru îl oprește pe Ion să-și transforme pasiunea într-o afacere.
„La expoziție, într-o zi, sute de oameni pun mâna pe ei, care au acasă alte animale și pot aduce diferite boli. Timp de 15 minute poate și să moară. Sunt și plusuri și minusuri, dar dacă ai grijă de animal, nimic rău nu se întâmplă”, a menționat Ion.
Crește iepuri de vreo doi ani. A început de la unul, apoi a început să-i placă alte specii și așa pasiunea sa a evoluat până la 40 de iepuri.
„Nu e atât de greu să crești iepuri, dacă respecți anumite reguli: trebuie să-i deparazitezi la timp, să-i vaccinezi, să le curăți locul unde stau, să-i asiguri cu hrană și apă și asta-i”, a explicat bărbatul.
Un iepure uriaș cântărește 5 kg, iar randamentul de carne este de 50%. Din spusele lui Ion, femelele sunt mame foarte bune, acestea pot crește până la 10 iepurași.
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›