Rentabilitatea unei afaceri agricole se bazează în mare parte pe modul în care producătorii reușesc să își calculeze eficient costurile. Pornind de la aceasta, Vitoil-Trading a realizat o ofertă avantajoasă de comercializare angro a benzinei și motorinei pentru afacerile medii și mari. Reprezentanții companiei susțin că agricultorii ar putea obține o optimizare consistentă a cheltuielilor pentru utilizarea carburanților.
Reprezentanții Vitoil-Trading și-au amenajat și un stand complex la Moldexpo în cadrul expoziției Moldagrotech-2017 (spring), aducând stații de alimentare cu carburanți, butoaie de diferite mărimi pentru combustibil, pompe și alte utilaje ale companiei italiene Piusi, cu care întreprinderea din Moldova a stabilit un parteneriat acum doi ani.
Directorul general Vitoil-Trading, Serghei Milcan a povestit pentru Agrobiznes ultimele noutăți cu care va veni în curând compania, dar și care sunt avantajele acesteia pe piață.
Comanda on-line
Sergei Milcan susține că anul acesta compania va lansa o aplicație online cu ajutorul căreia clienții ar putea să comande de la distanță combustibil sau alte produse pe care le vinde întreprinderea.
„Noi ne-am pus ca scop să creăm un sistem electronic anul acesta. Astfel ca clientului să-i fie mai ușor să facă comandă on-line de combustibil. Clienții vor putea în trei clicuri să facă aceasta comandă. În a doua jumătate a anului 2017 vrem să lansăm acest serviciu. Acum se află în perioada de testare”, a spus Milcan.
Colaborarea cu Piusi
Milcan a povestit și cum a ajuns Vitoil-Tranding să colaboreze cu compania italiană Piusi, care vinde accesorii pentru alimentare cu carburanți – stații, pompe, indicatoare de nivel, contoare, pistolete de distribuție, filtre. Directorul Vitoil-Trading susține că ideea de a colabora cu această companie a venit după ce ei au observat că agricultorii aveau nevoie de un complex mai larg de gestionare a volumelor de combustibil.
„Noi atunci când am început să propunem clienților motorină, ne-am ciocnit cu faptul că aceștia nu aveau utilaje corespunzătoare pe câmpurile lor, în așa-zisele colhozuri. Și noi văzând asta am decis să abordăm complex problema. Am început să cautăm parteneri care au utilaje de alimentare cu carburanți. Și iată cu compania Piusi noi am făcut cunoștință doi ani în urmă. Noi suntem dealerii lor oficiali în Moldova. Avem utilaje diferite pentru diferite probleme. Tot ce vedeți aici la expoziție este pentru segmentul Premium, dar sunt prețuri diferite – mai scump și mai ieftin”, a povestit Serghei Milcan.
Acesta a adăugat că partenerii italieni îi ajută atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere informațional.
Produse din Italia
Reprezentantul Piusi, Fabrizio Micheli, prezent și el la expoziție, a menționat, la rândul său, că organizația pe care o reprezintă ocupă primele poziții în domeniul său în lume și este prezentă în peste 120 de țări. Totodată, acesta a spus că piața din Republica Moldova reprezintă pentru ei un interes deosebit pentru că au apărut aici recent, dar deja au înregistrat indicatori pozitivi.
„E o piață nouă pe care am descoperit-o și care se află în creștere. Avem relații bune cu Moldova și vedem că profesioniștii din agricultură apelează la Vitoil–Tranding”, a spus Fabrizio Micheli.
De asemenea, aceasta a ținut să menționeze că toate utilajele pe care le livrează compania în Moldova sunt produse în Italia, care au trecut prin verificări și controale minuțioase. Astfel, produsele Piusi, potrivit acestuia, sunt apreciate la nivel mondial.
De asemenea, Serghei Milcan a menționat că și cultura consumatorilor de combustibil a crescut în Moldova – utilizarea carburanților este privită sub aspectul asigurării securității, dar și din punct de vedere al optimizării cheltuielilor.
„Cheltuielile privind utilizarea carburanților sunt foarte mari în orice întreprindere agricolă sau cu afaceri în domeniul transportului. Totodată, aceste cheltuieli ulterior sunt incluse în costurile produsului”, a explicat grija clienților Serghei Milcan.
Acesta a mai spus că specialiștii Vitoil-Tranding îi ajută pe clienții săi să întocmească corect bugetele la capitolul utilizarea combustibilului astfel încât cheltuielile lor să fie cât mai mici.
„Noi avem specialiști în finanțe, noi facem contracte futures de livrare a motorinei. Totodată, noi livrăm volume mari de combustibil și datorită acestui fapt noi avem diferite formule de formare a prețurilor. Putem să abordăm și să luăm în calcul interesele cumpărătorului în mod individual. Noi putem să alegem o formulă astfel ca fermierii să economisească sau cel puțin să nu piardă banii”, a spus directorul companiei Vitoil-Tranding.
Milcan a explicat și cum se întâmplă acest lucru la modul practic.
„De exemplu, agricultorii când elaborează planul de cheltuieli pe un an întreg ei includ acolo și cheltuieli pentru combustibil. Noi putem să-i ajutăm să completăm acest plan în privința combustibilului. De exemplu, iarna când el are bani, de ce banii aceștia trebuie să stea pe cont pur și simplu? El poate să se consulte cu noi. Să fixeze un preț, să-l includă în diviza de cheltuieli și o să fie sigur pe un an întreg că el nu va avea cheltuieli suplimentare”, a explicat Serghei Milcan.
Acesta a precizat că o astfel de abordare este una corectă mai ales în condițiile în care prețurile pe piața internă la carburanți se schimbă săptămânal, nemaivorbind de piața angro unde oscilația prețurilor atinge cote mult mai mari.