‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Primul lot de mere exportat de Fresh Time a ajuns în Dubai

FOTO. Primul lot de mere exportat de Fresh Time a ajuns în Dubai

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La data de 30 octombrie curent, Agrobiznes a publicat un articol în care a informat despre faptul că Grupul de producători Fresh Time a exportat primul container de mere în Dubai. 

După 24 de zile de călătorie pe mare, circa 17 tone de mere moldovenești, produse în livezile Grupului de producători Fresh Time, au ajuns în stare perfectă în Dubai. Calitatea merelor a fost confirmată de expertul Proiectului USAID/APM care a verificat lotul de mere, precizând că acestea erau la fel de ferme, suculente și gustoase ca în momentul recoltării.

Calitatea lor se datorează tehnologiilor avansate de producere aplicate și de post-recoltă (sortare, păstrare, ambalare). Experiența de livrare a merelor Fresh Time pe cale maritimă pe piața Orientului Mijlociu este extrem de relevantă pentru dezvoltarea unui model eficient de export a fructelor moldovenești pe această piață.

Proiectul USAID/APM, împreună cu Asociația Moldova Fruct, a monitorizat fiecare etapă, inclusiv cu ajutorul unor echipamente de înregistrare a temperaturii și umidității aerului, instalate în container, care au înregistrat temperatura fructelor pe perioada transportării de la exportator la beneficiar. Consumatorii din Orientul Mijlociu sunt în așteptare de noi loturi de fructe din Republica Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›