‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Primul magazin Kaufland din Moldova va fi deschis în vara anului 2019

FOTO. Primul magazin Kaufland din Moldova va fi deschis în vara anului 2019

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Primul magazin Kaufland în Republica Moldova va fi deschis în vara anului 2019. Despre aceasta a anunțat conducerea companiei în cadrul unui eveniment organizat la Chișinău cu ocazia montării acoperișului viitorului supermarket.

În debutul evenimentului Marco Hössl, Directorul general Kaufland România, Cehia și Republica Moldova, a menționat că ideea expansiunii în Republica Moldova s-a născut acum 5 ani, iar pentru viitor se pregătește deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară, dar și construcția unui centru de logistică.

„Am fost pentru prima dată în Moldova, acum 20 de ani și am rămas prieten până astăzi cu multe dintre cunoștințele mele de atunci. Noi nemții putem învăța multe din amabilitatea, sinceritatea și ospitalitatea extraordinară a oamenilor de aici. Acesta este și motivul pentru care astăzi ne aflăm la construcția primului nostru magazin Kaufland din Chișinău. Inițial, am stabilit să începem cu 3 magazine la Chișinău, iar apoi să mai deschidem alte 6 magazine pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi, ne pregătim deja de deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și mai mult, la construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani. Astfel, investiția va ajunge la peste 300 de mil de euro și vom crea, pe termen lung, peste 2 mii de locuri de muncă. Ne dorim să investim în viitor și în domenii precum reciclarea cu aparate proprii de returnare a ambalajelor, dar și în acoperișuri înverzite, de ce nu chiar cu legume. Pentru colegii noștri am stabilit un salariu minim brut ce va porni de la 7500 de lei. În plus, în calitate de angajator de top oferim o serie de beneficii precum înregistrarea corectă a fiecărui minut de lucru și plata corespunzătoare, echipamente de lucru la standarde europene din bumbac organic, tichete de masă începând cu deschiderea magazinelor, cursuri de dezvoltare profesională. Vrem să ne continuăm angajamentele și pe plan social. Iar în acest sens, doar în anul 2018 am investit deja o sumă de aproximativ 500 de mii de euro. În plus, colaborarea cu producătorii autohtoni reprezintă o prioritate pentru Kaufland. În parteneriat cu AFS am cofinanțat programul de certificare Global GAP adresat producătorilor de fructe și legume. Producătorii care s-au înscris în program au beneficiat de instruiri și consultanța oferită de experți în domeniu, pentru obținerea celei mai prestigioase certificări internaționale în domeniul legume și fructe. În oferta magazinelor Kaufland România și acum Cehia au fost deja introduse o serie de produse moldovenești cum ar fi vinuri, nuci, prune uscate, dulciuri în special, biscuiți”, a declarat Marco Hössl.

În context, Valer Hancas, Director Marketing Clienți, Kaufland Romania a remarcat că acest prim magazin Kaufland din Republica Moldova va avea o suprafață de 4600 de m2, aproximativ 290 de locuri de parcare, inclusiv locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități. Magazinul va avea două căi de acces.

„Primul magazin va fi deschis în sectorul Botanica pentru că este o zonă de interes. Vor mai fi și alte zone destul de importante în Chișinău, dar și pe întreg teritoriul republicii. Kaufland vine cu o gamă de servicii absolut noi, de servicii superioare, cu produse, în primul rând locale, pentru că Kaufland este și va fi un susținător al producătorului autohton, dar și alte produse, care cu siguranță vor reprezenta un succes pentru clienți. Pentru început vor fi în sortiment prezente peste 3 mii de articole din Republica Moldova, iar în acest proces de colaborare pe termen lung cu producătorii urmărim ca, în termen de 5 ani de la deschidere, să avem în sortimentul complet o pondere de 50% de produse locale. Suntem un angajator atractiv înafara unei salarizări oferim și alte perspective, posibilități de dezvoltare personală”, a adăugat Valer Hancas.

Prezent la eveniment, Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova a ținut să remarce importanța deschiderii magazinelor Kaufland pentru producătorii locali.

 „În aceste magazine va fi mai mult loc pentru produsele autohtone, ceea ce înseamnă că industria alimentară din Republica Moldova va avea mai mult spațiu aici, acasă. Nu în ultimul rând, această competiție sănătoasă va oferi cetățenilor noștri produse de o calitate mai bună, și, de ce nu, la un preț mai accesibil”, a precizat premierul.

Kaufland este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa, face parte din concernul german Schwarz-Gruppe și are peste 1 250 de magazine în mai multe țări.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›