Compania Frigoclima Horeco, alături de agricultorii din Moldova

2105
Link sponsorizat

Înființată în 2011 și având ca bază experiența de peste 24 de ani a companiei HORECO IMPEX SRL, ca jucător important pe piața de refrigerare din România, astăzi Frigoclima Horeco SRL oferă servicii de înaltă calitate, în conformitate cu nevoile clienților. Procesele de refrigerare, agenții frigorifici precum și echipamentele sunt alese pe criteriul cost-eficiență. Frigoclima Horeco SRL acordă o atenție deosebită reglementărilor europene de protecție a mediului astfel că propune cele mai noi tehnologii în domeniu.

În 7 ani de activitate, compania Frigoclima Horeco SRL pe teritoriul Moldovei, a realizat peste 80 de proiecte și a adus multe inovații, deja implementate în UE și necunoscute în R. Moldova în domeniul instalațiilor frigorifice: 

FructBioImpex CI. Primul complex frigorific, cu sistem de răcire cu agent secundar și instalația de răcire industrială (Chiller) de la YORK JCI cu compresoare tip SURUB. Toate traseele de frig sunt executate din INOX ce garantează lipsa coroziunii și termen de exploatare îndelungat. Datorită sitemului de alimentare cu glycol, a controlului debitului de alimentare al răcitoarelor cu ajutorul pompelor locale, și un sistem de monitorizare și control adaptiv SCADA ce a fost conceput special pentru acest proiect, au fost obținute parametrii extrem de favorabili pentru păstrarea strugurilor și dezumidificare scăzută la minim în procesul de păstrare, pe termen îndelungat.

Link sponsorizat

LGVD Agro SRL. Primul complex frigorific, pe baza instalației frigorifice (Chiller SABROE) cu agent frigorific natural amoniac R-717 cu compresor tip piston Sabroe, cel mai fiabil compresor din industria de refrigerare. Această soluție tehnică a permis să se obțină un coeficient de performanță extrem de înalt pentru acest tip de instalații, ce permite cele mai mici costuri operaționale ale complexului. Conform tendințelor pieței europene în domeniul refrigerării, freonul va fi înlocuit cu un agent frigorific natural cum ar fi amoniacul R-717 și CO2.

Forward International. Prima Instalație frigorifică cu agent frigorific natural CO2. Instalația frigorifică deservește centrul logistic cu camere de păstrare produse congelate cu o suprafață de 1500m2. Această soluție permite să se obțină un coeficient de performanță înalt pentru instalații frigorifice cu temperaturi negative, fapt care scade costurile de exploatare și susține investiția pe termen lung. Acest agent frigorific respectă și urmează tendința Uniunii Europene pentru înlocuirea unităților de refrigerare pe freon cu unități care utilizează agent frigorific natural, ce nu distrug stratul de ozon al pământului. Acest proiect este un exemplu în care se face o investiție pe termen lung, iar factorii de ecologie externă și eficiența producției sunt luați în considerare.

Frigoclima Horeco SRL este compania din Moldova care oferă echipamente frigorifice de la companii de top în domeniul de frigotehnie, care în mod obligatoriu au certificate de calitate, EUROVENT, TUV, PED etc. Colaborarea cu aceste companii timp de peste 20 de ani este dovada unui nivel ridicat de fiabilitate și calitate a echipamentelor pe care le produc. Mai jos câteva din colaborările de succes:

 • Centrale frigorifice, chillere, agregate frigorifce de la compania SCM Frigo Italy pentru care suntem reprezentanți oficiali pe teritoriul României, Moldovei și Rusiei. Compania SCM Frigo Italy este lider European în producerea centralelor frigorifice și instalațiilor cu agent frigorific CO2.
 • Răcitoare și Condensatoare AlfaLaval – LuVe. O singură companie care unifică două nume cunoscute mondial în domeniul de frig. Compania acordă o atenție deosebită produselor lor, certificării și fiabilității echipamentelor, specific concepute pentru păstrarea fructelor. Fiecare dintre aceste branduri are un centru propriu de dezvoltare și testare a noi tipuri de echipamente. Echipamentele selectate în mod corespunzător de la acești producători, oferă condiții extrem de favorabile pentru păstrarea produselor.

Frigoclima Horeco SRL este unica companie în Moldova care oferă soluții de contrucție a complexelor frigorifice „la cheie” fără subantreprenori. Mai mult de atât, experiența europeană de peste 24 de ani a companiei HORECO este suportul și garanția standardului ridicat al lucrărilor efectuate.

Specializată în implementarea proiectelor legate de depozite frigorifice, compania poate oferi o gamă completă de servicii legate de implementarea ideilor privind investiția într-un complex frigorific, secții de transare și producere.

 

 • Dezvoltarea schemei tehnologice;
 • Bugetarea investiției;
 • Elaborarea documentației de proiect, care include:
 • Proiectul de arhitectură și planul general;
 • Proiectul se realizează în 3D cu vizualizări;
 • Proiectul de construcție metalică;
 • Proiectul de fundații;
 • Proiectul tehnologic pentru echipamente frigorifice;
 • Proiectul pentru rețele electrice;
 • Proiectul privind rețelele de alimentare cu apă, canalizare și incendiu.

* În acest stadiu, Frigoclima Horeco SRL poate oferi consultanță completă pentru obținerea unui grant de 50% din costul proiectului.

 • Execuția construcției „la cheie”;
 • Punerea în funcțiune și instruirea personalului;
 • Deservirea tehnică.

Cele mai multe proiecte realizate prin Proiectul MAC-P – 15 proiecte

Frigoclima Horeco SRL susține Producătorii agricoli din Moldova la realizarea planurilor de dezvoltare a afacerii. Una dintre soluțiile cele mai eficiente este de a uni producătorii într-o cooperativă și de a beneficia de un grant de la Banca Mondiala în valoare de 50% din valoarea eligibilă a investiției.

Compania oferă soluții de construcție la cheie, de la elaborarea schemei tehnologice, proiectarea și construcția complexului cu componenta de Credit Tehnic. În aceste condiții, Programul MAC-P poate susține finanțarea prin programul său, în baza obligațiilor de garanție ale Frigoclima prin garantarea integral în avans a Grantului și debursarea acestuia imediat după semnare.

Garanția Investiției Dumneavostră este dată, în primul rând, de decizia corectă în faza de concept. Frigoclima Horeco SRL este gata să vă ajute și să vă susțină cu garantarea unei investiții durabile.

FRIGOCLIMA HORECO SRL – orientați către performanță comună!

Pentru orice întrebări suplimentare, puteți contacta:

 • +373 69 142 113 – Ivan Tomilov
 • +373 69 865 465 – Carmen Ionescu
Link sponsorizat
Alăturați-vă grupului Agrobiznes Club pe Viber pentru a afla ultimele prețuri și informații despre vânzarea-cumpărarea produselor agricole, ofertele disponibile și stabili parteneriate cu producători sau cumpărători din zonă!

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here