‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFructele moldovenești sunt prezentate, în premieră, la Asia Fruit Logistica

Fructele moldovenești sunt prezentate, în premieră, la Asia Fruit Logistica

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În premieră, fructele produse în Moldova sunt prezentate la prestigioasa expoziție internațională Asia Fruit Logistica, care se desfășoară la Hong Kong, în perioada 6-8 septembrie 2023.

Piața asiatică este una dintre cele cinci direcții strategice de export conform Programului strategic de marketing și promovare a sectorului de fructe pentru anii 2023-2025, elaborat de Asociația Moldova Fruct, cu suportul USAID și validat de producătorii și exportatorii de fructe din Moldova.

În acest context, Asia Fruit Logistica reprezintă o oportunitate extraordinară pentru exportatorii de fructe de a-și promova produsele pe piața asiatică, una dintre cele mai mari și mai dinamice piețe din lume.

Fructele din Moldova sunt expuse la Asia Fruit Logistica în cadrul standului de țară „Moldova – un gust deosebit”, unde antreprenorii moldoveni își prezintă oferta de fructe, inițiază discuții cu importatori și stabilesc relații de parteneriat cu comercianți din țări precum Filipine, Indonezia, Thailanda, Malaysia, Vietnam ș.a.

În anul 2022 aceste țări au importat în total în jur de 850 mii tone de mere. Totodată, în sezonul precedent, Republica Moldova a exportat în aceste țări, precum și în Orientul Mijlociu – o piață cu un potențial de cca 450 mii tone – peste 6 mii tone de mere. Astfel, există posibilități reale de a spori exportul de fructe din Moldova pe aceste piețe. 

Asia Fruit Logistica, cunoscută ca una dintre cele mai mari expoziții specializate în industria fructelor din Asia, adună anual în jur de 10.000 de vizitatori profesioniști din domeniu: importatori, exportatori, producători și furnizori din circa 70 de țări.

‹ adv ›

Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică pentru Moldova Fruct și exportatori de a prezenta calitatea, diversitatea și potențialul fructelor moldovenești pe scena internațională.

„Sarcina noastră este să ancorăm Moldova pe harta furnizorilor de fructe proaspete pentru importatorii din regiunea Orientului Mijlociu și Asiei de Sud-Est”, spune Iurie Fală, directorul executiv al Moldova Fruct.

Participarea delegației Republicii Moldova la expoziția Asia Fruit Logistica a fost organizată cu suportul Agenției de Investiții/Invest Moldova Agency și Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova. 

Moldova Fruct este o asociație independentă a producătorilor, procesatorilor, exportatorilor de fructe, dar și prestatorilor de servicii pentru sectorul horticol.

‹ adv ›

Misiunea organizației este să  contribuie la diversificarea piețelor de desfacere pentru fructele moldovenești și să consolideze poziția țării noastre pe piața internațională.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›