‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGranturi de 7,3 milioane lei pentru încă 23 de companii moldovenești

Granturi de 7,3 milioane lei pentru încă 23 de companii moldovenești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), au facilitat semnarea de contracte de finanțare nerambursabilă cu 23 de antreprenori din diverse domenii.

Valoarea totală a finanțării acordate se ridică la 7,3 milioane de lei, cu investiții planificate în economie de 14 milioane de lei.

Companiile au solicitat finanțare pentru achiziționarea unei game variate de echipamente și utilaje necesare dezvoltării afacerilor lor, precum și pentru implementarea serviciilor și soluțiilor software pentru optimizarea proceselor de management și producție.

În cadrul evenimentului, directorul adjunct ODA, Nina Potîngă, a evidențiat angajamentul organizației de a facilita și sprijini antreprenorii în accesarea finanțărilor și implementarea proiectelor lor.

A subliniat importanța acestor inițiative în dezvoltarea economiei locale și a exprimat încrederea în succesul afacerilor beneficiare.

De asemenea, Nina Potîngă, a evidențiat rolul colaborării între Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în promovarea unui mediu economic propice inovației și creșterii.

„Angajamentul nostru este să fim alături de antreprenori, să-i sprijinim în fiecare etapă a procesului lor de dezvoltare.

Suntem hotărâți să lucrăm împreună cu ei pentru a asigura succesul investițiilor și pentru a contribui la o economie durabilă și prosperă”, a declarat Nina Potângă.

‹ adv ›

Companiile câștigătoare de granturi au obținut finanțarea prin mai multe programe de sprijin antreprenorial gestionate de ODA:

  • Programul Start pentru Tineri: 3 beneficiari.
  • Programul de Susținere a Antreprenoriatului Feminin: 8 beneficiari.
  • Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+2”: 3 beneficiari.
  • Programul de Transformare Digitală a IMM: 4 beneficiari.
  • Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea IMM: 4 beneficiari.
  • Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii: 1 beneficiar.

Una dintre cele 23 de companii câștigătoare este S.R.L. „OFTACRISTAL”, o clinică oftalmologică înființată în anul 2021 de către Doina Bobescu din orașul Ungheni.

Pentru a se extinde și a deveni competitivă pe piața internațională, compania intenționează să investească într-un tomograf cu coerență optică (OCT).

‹ adv ›

Doina Bobescu a aplicat la Programul de Susținere a Antreprenoriatului Feminin, lansat în primăvara acestui an, și a câștigat un grant în valoare de 600.000 de lei.

Menționăm că, de la începutul anului, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a înregistrat un total de 228 de companii care au primit granturi prin diferite programe de sprijin antreprenorial. Valoarea totală a acestora este de 100,3 milioane lei.

Programele sunt finanțate de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, prin intermediul ODA.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›