Green Nations: De ce este important să devii membru al Programului European de Dezvoltare a Apiculturii în Moldova (PEDAM)

1061

În Republica Moldova sunt înregistrate mai multe asociații a apicultorilor. Cu toate acestea, o parte din așteptările apicultorilor nu sunt satisfăcute, iar mierea produsă în Moldova nu este cunoscută în Uniunea Europeană. Situația în apicultură este concludentă în acest sens.

Asociația Obștească Green Nations își propune să dezvolte agricultura în Republica Moldova prin structurarea, sistematizarea acesteia și și instruirea în domeniul apiculturii, astfel încât producătorul local să devină eficient și competitiv în procesul de producere. Aceasta reprezintă elementul de bază pentru a obține un preț maxim pentru produsele sale și accesul la noi piețe, inclusiv piața europeană. În acest scop, Green Nations implementează Programul European de Dezvoltare a Apiculturii din Moldova (PEDAM).

Singura cale viabilă pentru dezvoltare în domeniu ține de implementarea standardelor europene, Green Nations, având drept parteneri organizații și instituții europene specializate.

A venit timpul schimbărilor. Apicultorii din Moldova nu se diferențiază de cei din Germania, de aceea merită aceleași condiții de dezvoltare și apreciere precum colegii din UE.

Avantajele de care beneficiază apicultorii membri ai Programului European de Dezvoltare a Apiculturii în Moldova (PEDAM) – Green Nations:

 • Pentru fiecare membru va fi creat pașaportul electronic al apicultorului;
 • Asistență și consultanță juridică a apicultorului (întocmirea actelor juridice);
 • Acces direct de vânzare a mierii pe piețele europene;
 • Recomandări privind gestionarea corectă a afacerii;
 • Servicii de contabilitate;
 • Vizite de studiu gratuite peste hotare la cele mai moderne prisăci din țările UE;
 • Acordarea suportului pentru pregătirea documentelor la obținerea subvențiilor în mod organizat;
 • Elaborarea strategiei individuale de marketing pentru fiecare apicultor;
 • Participarea la două conferințe pe an cu cei mai buni experți din Germania, Austria și Elveția;
 • Organizarea instruirilor (pregătirea stupinei pentru iernat, prevenirea și tratamentul bolilor, etc.);
 • Propuneri rentabile de comercializare a produselor apicole;
 • Acordarea suportului la pregătirea dosarelor pentru obținerea granturilor.

Atenție! În scurt timp, Green Nations va anunța un program național de renovare a prisăcilor, în cadrul căruia apicultorii din țară vor putea primi stupi produși după tehnologie germană și familii de albine certificate ecologic din Austria, la prețuri preferențiale, cu posibilitatea achitării în tranșe (împrumut gratuit).

Apicultorii interesați să devină membri ai Programului European de Dezvoltare a Apiculturii în Moldova pot solicita informații adăugătoare accesând următorul link.

Informații cu privire la activitatea Green Nations în Moldova puteți afla din acest articol.

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here