‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 5 mai, 2024
16.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGrupul Premier Energy își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori...

Grupul Premier Energy își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Premier Energy Group, parte a grupului EMMA, ce deține afaceri în domeniul energiei electrice din România și Republica Moldova, a anunțat joi intenția de a lansa o ofertă publică inițială la BVB şi listarea ulterioară pe bursa de la Bucureşti, notează mold-street.com.

Oferta inițială va consta dintr-o ofertă publică adresată investitorilor de retail și instituționali din România și o ofertă adresată investitorilor instituționali internaționali eligibili.

După aprobarea Prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România și închiderea cu succes a Ofertei, compania intenționează să depună o solicitare pentru admiterea la tranzacționare a acțiunilor pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București.

În legătură cu oferta, Premier Energy Group intenţionează să obțină aproximativ 100 de milioane de euro, rezultate dintr-o majorare de capital cu excluderea drepturilor de preferință, iar principalul său acționar, EMMA Alpha Holding Ltd., intenționează să vândă acțiuni existente în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

Societatea va utiliza veniturile din Ofertă pentru a finanța creșterea viitoare, în special în segmentul producției de energie regenerabilă.

După finalizarea IPO, EMMA Capital va continua să dețină majoritatea acțiunilor în Premier Energy.

‹ adv ›

Interdicții de înstrăinare a acțiunilor sunt de așteptat, potrivit practicii, atât pentru Societate (360 de zile) cât și pentru EMMA Capital (180 de zile).

În plus, va exista o interdicție de înstrăinare de 2 ani pentru CEO-ul Societății, Jose Garza, și pentru CFO, Petr Stohr, care intenționează să subscrie în cadrul Ofertei.

Oferta ar putea fi finalizată în mai 2024, în funcție de condițiile de pe piața de capital. Acțiunile vor fi oferite și tranzacționate, după Admitere, în lei românești.

‹ adv ›

EMMA Holding are ca principal investitor şi acţionar pe miliardarul ceh Jiří Šmejc. Acesta este CEO-ul celui mai mare grup din Cehia, PPF, care, printre alte active, deţine şi Pro TV în România și Republica Moldova.

În România, grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale, cu peste 150.000 de puncte de consum.

De asemenea, este cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din Republica Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum şi peste 840.000 de clienţi, deservind aproximativ 70% din populatie.

În urma recentei achiziţii a CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte aproximativ 2,4 milioane de clienţi de energie electrică şi gaze naturale în România şi Republica Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici şi întreprinderi mici.

Premier Energy Group a fost înfiinţată în 2012, a intrat pe piaţa gazelor naturale din România în 2013, iar pe piaţa energiei electrice din Republica Moldova – în 2019.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›