‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriHibridul de porumb moldovenesc Porumbeni 458 a intrat în TOP 10 cei mai buni...

Hibridul de porumb moldovenesc Porumbeni 458 a intrat în TOP 10 cei mai buni hibrizi testați în România

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Hibridul de porumb moldovenesc Porumbeni 458 s-a clasat în topul celor zece hibrizi din cei 84 testați, în cadrul ediției din acest an a festivalului „Ziua Porumbului” din județul Ialomița, România, care a avut loc la data de 8 septembrie, anunță serviciul de presă al MAIA.

Pentru cea de-a 7-a ediție a festivalului, Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” a transmis la testare 6 hibrizi: Porumbeni 310, Porumbeni 360 Porumbeni 374, Porumbeni 383,  Porumbeni 458 și Porumbeni 461.

Rezultatele prezentate de către compania care a efectuat testările au scos în evidență hibridul de porumb moldovenesc Porumbeni 458, cu o productivitate de 9,1 tone/boabe la ha, la umiditatea de 14%, fiind plasat în topul primilor zece hibrizi din cei 84 supuşi testării.

De menționat că, la ediția din acest an a festivalului a fost amplasat, ca de obicei, un lot demonstrativ, la care au participat 14 companii străine, inclusiv Pioneer, Limagrain, Monsanto, KWS, Maissdour și altele.

Potrivit colaboratorilor institutului, scopul acestei experiențe este studierea comportamentul hibrizilor marca „Porumbeni”, comparativ cu cei ai firmelor străine. Cercetătorii menționează, că rezultatele obţinute în ceea ce priveşte productivitatea hibrizilor „Porumbeni” sunt avantajoase atât pentru producătorii agricoli din Republica Moldova, cât pentru cei de peste hotarele ei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›