‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
25 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIGSU: Ploile torențiale cu grindină au afectat culturi agricole, livezi și bunuri materiale

IGSU: Ploile torențiale cu grindină au afectat culturi agricole, livezi și bunuri materiale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ploile torențiale cu grindină înregistrate în perioada 30 mai – 4 iunie au afectat mai multe culturi agricole, livezi și bunuri materiale.

Prejudicii au fost raportate în raioanele Briceni, Nisporeni, Anenii Noi, Ungheni, Strășeni, precum și în UTA Găgăuzia, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), precipitațiile abundente au distrus circa 14 ha de livezi în satul Mărcăuți, raionul Briceni și 11 ha viță-de-vie în localitatea Frăsinești, raionul Ungheni.

Totodată, intemperia a cauzat prejudicii considerabile și în localitatea Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia. Astfel, grindina a distrus circa 200 ha de culturi de grâu, 50 ha livezi, 100 ha de floarea soarelui, 190 ha orz, dar și 82 ha de mazăre.

Totodată, pagube au fost înregistrate și în centrul țării, unde intemperia a afectat circa 10 ha de livezi, 13 ha de floarea-soarelui și 3 ha de bostănării în raionul Strășeni, dar și circa 12 ha de livezi în satul Ghelăuza din același raion.

În satul Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi, ploile torențiale cu grindină au afectate circa 73 ha de culturi de porumb.

‹ adv ›

De asemenea, ploile abundente și grindina au adus prejudicii materiale și în raionul Nisporeni, localitatea Grozești, fiind deteriorate acoperișurile a circa 250 case de locuit.

Comisiile pentru situații excepționale raionale urmează să estimeze suma prejudiciilor materiale. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›